Gemeente Gemeente Hove

Fotowedstrijd ‘Armoede in beeld’

Omdat een beeld soms veel meer zegt dan cijfers organiseert het Sociaal Huis van Hove een fotowedstrijd rond armoede.

In 2016 stonden 137.177 gezinnen op de wachtlijst voor sociale woningen. 19,6 procent van de Vlaamse gezinnen kan niet met vakantie. Eén zevende van de mensen in België leeft onder de Europese armoedegrens. Vorig jaar zamelden de voedselbanken 16.488 ton voedsel in. In april 2018 gingen er in België 784 bedrijven failliet. Ongeveer één vijfde van de Belgische gezinnen leeft in energiearmoede.

Op 17 oktober is het de Dag van verzet tegen de armoede. Help ons deze cijfers zichtbaar te maken door een foto in te sturen die weergeeft wat armoede voor jou betekent. Niet enkel confronterende armoedebeelden, maar ook de successen en de kracht van mensen mogen getoond worden. Dit steeds zonder de waarde en het respect voor de betrokkenen te schaden.

Iedereen kan gratis deelnemen aan de wedstrijd. Deelnemen kan individueel of in groep. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen inzendingen van personen tot 12 jaar en personen ouder dan 12 jaar. Elke deelnemer kan maximum één foto inzenden. Bij deelname aan de wedstrijd doe je afstand van de auteursrechten op de foto. Dit betekent dat de foto mag gereproduceerd worden door de gemeente en het Sociaal Huis van Hove en kan gebruikt worden in de communicatiekanalen van de gemeente en het Sociaal Huis van Hove. Het afbeelden van personen is enkel toegelaten mits schriftelijke toestemming van de desbetreffende personen. De schriftelijke toestemming dient bij de inzending te worden toegevoegd. Raadpleeg het volledige wedstrijdreglement op www.hove.be/fotowedstrijd of vraag een exemplaar in het Sociaal Huis (Esdoorn 4A).

Foto’s insturen vóór 10 oktober via e-mail naar fotowedstrijd@hove.be of af te geven in het Sociaal Huis op een usb-stick. De winnaars ontvangen een prijs en een mooie afdruk van hun foto. Meer info via tel. 03 460 10 80 of e-mail: fotowedstrijd@hove.be

Gepubliceerd op  ma 06 aug 2018