Gemeente Gemeente Hove

10 juli: geboortefeest Moe Lies

Op zondag 10 juli vieren we samen de geboorte van onze nieuwe reuzin, Moe Lies. Naast eet- en drinkgelegenheid zijn er de ganse dag optredens. Iedereen van harte welkom in de tuin van het gemeentehuis!

14.00 uur

Geboorte Moe Lies en lancering erfgoedwandeling

15.00 uur

Kindervoorstelling ‘HeeMan!’ voor kinderen vanaf 6 jaar

Je komt terecht in een tijdmachine. We nemen je mee naar het ontstaan van de mens. Je ziet de ontdekking van vuur, gereedschap, wiel, schrift en nog veel meer. De mens kijkt rond en verbaast zich over de wereld. Hij gaat goden aanbidden. Er komen oorlogen, rijken worden gevestigd en verdwijnen. Het individu wordt belangrijk, het heelal wordt ontdekt. De industrialisatie begint, de mens valt om en staat weer op en ontwikkelt zich verder en verder…

16.00 uur

Johan Van Mechelen

Je kent deze Lintenaar ongetwijfeld nog van zijn vorige optredens in Hove, solo en met zijn kompanen van 4Tact met liedjes van De Strangers. Voor het geboortefeest van Moe Lies zakt hij solo af naar zijn buurgemeente.

17.30 uur

Ed Kooyman

Geniet volop van de liedjes van eergisteren (‘Kongee’, ‘Sneeuwwitje’, ‘Het bed van ons moemoe’), van gisteren (‘’t Is niet meer wat ’t geweest is’, ‘Café’, ‘Lien’), en van verrassend nieuw werk voor morgen en overmorgen. Echt Antwerps chanson en Antwerpse ambiance!

20.00 uur

‘Singalong’ met Jan De Smet

In de loop van zijn ruim veertig jaar durende muzikantenbestaan heeft Jan De Smet (De Nieuwe Snaar) een zeer uitgebreide muzikale bagage verzameld, en dit in bijna alle denkbare muziekstijlen. Hij selecteert voor deze singalong hits en andere meezingbare nummers van singer-songwriters uit binnen- en buitenland. Denk aan Wannes Van de Velde, Bob Dylan, Georges Brassens en Drs. P. Drie topmuzikanten ondersteunen hem, en het publiek zingt uiteraard uit volle borst mee!

21.30 uur

DJ Papa Moijto

Met muzikale klassiekers waarmee we de reus in Hove verwelkomen. Papa Mojito is een graag geziene figuur op feestjes. Hij brengt vanop zijn bakfiets de heupen van omstaanders in beweging met zijn eigenzinnige wereldmix van tango, cumbia, salsa, balkan, folk en reggae.