Gemeente Gemeente Hove

Gedeeltelijke heropstart diensten

(Stand van zaken op 8 juni 2020)

Gemeentediensten

De gemeentediensten blijven voorlopig op afspraak werken.

OCMW-diensten

De sociale dienst past vanaf 8 juni terug de dienstverlening van voor de coronacrisis toe.

Dienstencentrum Ten Hove

Vanaf maandag 8 juni kan je terug in het dienstencentrum terecht voor een warme maaltijd op de middag. De andere activiteiten van het dienstencentrum starten nog niet terug op. Hier vind je meer info.

Coördinator Gerda Vos: "Als we de ganse ruimte daarvoor gebruiken, kunnen we 35 mensen ontvangen om de maaltijd te gebruiken, en dit met inachtname van alle veiligheidsvoorschriften die ons door het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid werden opgelegd. We vonden het belangrijk om deze eerste versoepeling te gebruiken om tegemoet te komen aan de noden van onze meest kwetsbare gebruikers, namelijk de mensen die hier zeer regelmatig komen eten. Omdat we beperkt zijn in het aantal dat we mogen toelaten, zullen we voorlopig geen nieuwe klanten aannemen."

Ook de pedicures zijn opnieuw aan de slag en het spreekuur met een medewerker van LEIF, omtrent alle vragen over waardig sterven en euthanasie, wordt opnieuw opgestart. Voor beide diensten moet je een afspraak maken.

Kunstacademie (inschrijvingen)

Bij de kunstacademie kijken ze uit naar een nieuw, beloftevol en creatief schooljaar 2020-2021: een jaar met een plan! Het academieteam verzekert de deur van creatieve mogelijkheden voor de leerlingen steeds zo ver mogelijk open te trekken en te houden. Het komende schooljaar zullen ze er dan ook alles aan doen om de maximaal mogelijke creativiTIJD te garanderen! Vanaf maandag 8 juni kan iedereen terug inschrijven voor het academiejaar 2020-2021. Dit kan zowel op het secretariaat na afspraak als online. Voor de leerlingen ingeschreven in het schooljaar 2019-2020 is er een één op één contactmoment voorzien in de loop van de maand juni. Voor meer info neem je best direct contact op met je leerkracht.

Bib open, mits respecteren aantal maatregelen (covid-19)

Goed nieuws: op maandag 8 juni om 18 uur gaat de bib weer open! De bibmedewerkers zijn heel blij dat ze jullie opnieuw mogen verwelkomen. Hou er wel rekening mee dat een bibbezoek er een beetje anders zal uitzien dan vroeger:- De bib is open op maandag (18-20.30 uur), dinsdag (14-18 uur), woensdag (14-17 uur), vrijdag (9-12 uur) en zaterdag (9-12 uur). Op donderdagavond blijft de bib voorlopig gesloten. Je hoeft geen afspraak te maken om naar de bib te komen.
- Bereid je bibbezoek voor. Bepaal zoveel mogelijk vooraf wat je nodig hebt, check of het aanwezig is en waar het staat. De cataloguspc's kan je niet gebruiken!- Het aantal bezoekers dat tegelijkertijd binnen kan is beperkt.- Draag een mondmasker wanneer je de social distancing niet kan respecteren.- Lever je boeken in via de inleverschuif, vóór je naar binnen komt.

- Hou je aan de afstands- en hygiëneregels: respecteer de afstand tijdens het wachten en in de bib, ontsmet je handen en probeer enkel aan te raken wat je meeneemt.

- Kranten lezen en 'computeren' zijn voorlopig niet mogelijk.

- Buiten de openingsuren kan je nog steeds gebruik maken van onze afhaalservice.

Alle richtlijnen en wijzigingen kan je hier nalezen.

BKO De Mikado

De Mikado is sinds 4 mei terug gewoon open.

Gepubliceerd op  ma 08 jun 2020