Gemeente Gemeente Hove

Geef je kindje een goede boekstart!

Boekstart wil ouders aanmoedigen om hun kinderen zo vroeg mogelijk boekjes en de bibliotheek te laten ontdekken.

Wist je dat Hove sinds 2019 een Boekstart-gemeente is? Jonge ouders die in Hove wonen krijgen een Boekstart-pakket wanneer hun baby zes en vijftien maanden oud is. De pakketten worden uitgedeeld in de bibliotheek.

Boekstart, wat is dat?

Boekstart wil je samen met je baby of peuter laten genieten van boeken, want wat je vroeg leert, leer je voor het leven. Zo is dat ook met lezen. Door jonge kinderen vroeg te laten kennismaken met boeken, gaat er een wereld van verbeelding en nieuwe woorden voor hen open.

Ook de bibliotheek van Hove deelt startpakketjes uit aan baby’s van zes maanden en peuters van vijftien maanden. Kom langs aan onze balie en breng de brief van de gemeente (voor baby’s) of de bon van Kind & Gezin (voor peuters) mee. Kom eens langs, ontdek onze collectie boekjes speciaal voor baby’s en peuters (0-2 jaar) en geef je kindje al vroeg een goede boekstart!

Peuterspeelpunt

In het Peuterspeelpunt in BKO De Mikado kunnen kindjes van 0 tot 2,5 jaar met elkaar komen spelen. Je kind kan er al spelend op ontdekking gaan. Ouders, grootouders of onthaalouders hebben ondertussen de kans om ervaringen uit te wisselen bij een tasje koffie of thee. Een medewerker zorgt voor het onthaal, maar tijdens het speelmoment blijf je zelf verantwoordelijk voor je kind. Op woensdagen 26 april, 10 en 24 mei en 14 juni. Gratis, maar graag vooraf een seintje als je komt via 03 455 35 97.

Gepubliceerd op  do 16 mrt 2023