Gemeente Gemeente Hove

Geen brol langs de glasbol!

Met deze boodschap gingen leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar ijverig aan de slag. De tekenwedstrijd maakt deel uit van een project waarbij IGEAN in zet op extra sensibilisatie en handhaving bij lokale besturen en inwoners. Het thema van het project en de tekenwedstrijd, een schone glasbolomgeving, blijft jammer genoeg een zeer actueel onderwerp. Daarom maakten honderden leerlingen uit 25 gemeenten een tekening waarbij ze familie, buren en kennissen willen aanmoedigen om de omgeving rond de glasbol proper te houden.

Het resultaat was overweldigend! Honderden tekeningen kwamen binnen, werden beoordeeld door onze deskundige jury en de top 3 van iedere gemeente kreeg de kans om stemmen te ronselen. Familie, klasgenootjes en buren stemden op hun favoriete tekening. Dat waren in totaal meer dan 14.000 stemmen. Een mooi succes!

De komende drie jaar zullen de winnende tekening op een aantal glasbollen in elke deelnemende gemeente te zien zijn. Heb jij ze al gespot?

Vervolg van het sensibiliseringsproject

Deze gepersonaliseerde glasbollen zijn slechts het startpunt van het grotere sensibiliseringsproject. De komende maanden zet IGEAN zowel haar aangesloten besturen als inwoners aan om bewust om te gaan met hun glasafval, zowel thuis als bij de inzameling op het recyclagepark of de glasbolsite. In samenwerking met Fost Plus en Mooimakers start meteen een volgende initiatief, namelijk de zoektocht naar glasbolmeters en -peters bij de actie 'adopteer een glasbol'.

Adopteer een glasbol

Erger jij je net als onze tekentalenten ook aan de rommel die soms rond de glasbol te vinden is? Wil jij je engageren om de buurt rond de glasbol mee proper te houden? Wil jij met andere woorden graag een glasbol adopteren?

Een glasbolmeter of -peter controleert regelmatig de netheid rond een glasbol in de buurt. Je meldt overvolle glasbollen of sluikstort bij IGEAN en helpt mee om klein zwerfvuil rond de bol op te ruimen. Dankzij de ondersteuning van Mooimakers helpen we je ook om, indien nodig, mensen aan te spreken op hun gedrag.

Word glasbolmeter of -peter via www.igean.be/adopteer

Gepubliceerd op  wo 08 mrt 2023