Gemeente Gemeente Hove

Help helpen!

Donderdag 25 april is het weer zover: de start van de veertiendaagse van het Rode Kruis, ook wel beter gekend als de stickerverkoop.

Een lokale afdeling staat volledig zelf in voor haar financiering en werking. Dus elke euro die je aan een sticker spendeert, komt ten goede aan de lokale werking. In ons geval de inwoners van Hove en Lint. De stickerverkoop staat voor méér dan twee derde van de jaarlijkse inkomsten. Zonder kan de lokale afdeling de werking niet verderzetten.

 

Wat doen zij dan zoal voor onze lokale gemeenschap?

Zij organiseren lessen EHBO, reanimatie en AED. Dit voorjaar organiseren ze in samenwerking met de jeugddienst een lessenreeks speciaal gericht op de jongerenverenigingen. Zij bezorgen zorgbehoevende en minderbeelde kinderen uit onze gemeentes een onvergetelijke vakantie, gratis en begeleid door eigen vrijwilligers en monitors die hiervoor speciaal opgeleid zijn op de Rode Kruis vakantiekampen. Via de samenwerking met de huisartsen en de OCMW’s worden deze gezinnen naar de lokale afdelingen doorverwezen. In beide dorpen organiseren ze regelmatig bloedinzamelingen zodat de ziekenhuizen in onze regio altijd de nodige bloedproducten ter beschikking hebben zodat ieder van ons de gepaste zorg kan krijgen. Wist je dat meer dan 70 procent van de mensen bloed nodig heeft, maar dat minder dan 30 procent effectief bloed geeft?

Het meest zichtbaar zijn de vrijwilligers van de hulpdienst. Zij zijn aanwezig op de ZomerEnd Feesten, staan paraat tijdens de verkiezingen aan de stembureaus om mindervaliden te helpen en mensen die vallen of onwel worden, te verzorgen. Ook op festivals in de buurt en zelfs ver daarbuiten kom je ze tegen. Bovendien staan ze dag en nacht paraat in het kader van de provinciale rampenwerking. Ook dit jaar zijn ze al enkele keren moeten uitrukken in het kader van het provinciaal medisch rampenplan.

Je ziet, je centen worden goed besteed en komen de lokale gemeenschap rechtstreeks ten goede. Hou vanaf donderdag 25 april dan ook je 5 EUR klaar en tover een glimlach op de gezichten van de vrijwilligers die je tegenkomt op de kruispunten of aan supermarkten in de buurt.

Gepubliceerd op  di 19 mrt 2019