Gemeente Gemeente Hove

Heropening recyclagepark

Heropening op 7 april, mits naleving van een aantal afspraken.

Met uitzondering van de inzameling van KGA, asbest, textiel en herbruikbare goederen zullen alle afvalfracties beschikbaar zijn op het recyclagepark. Ondanks deze versoepeling blijft het enorm belangrijk om enkel essentiële verplaatsingen te maken, ook naar het recyclagepark. We vragen iedereen met een beperkte hoeveelheid afval of met materiaal dat gerust nog even in de kelder of garage kan blijven staan om de verplaatsing niet te maken. Kan je een bezoek aan het recyclagepark toch niet uitstellen, dan geven we enkele spelregels mee.

Een beperkt aantal wagens wordt gelijktijdig op het park toelaten. Met andere woorden, voor elke bezoeker die het park verlaat, kan er een andere bezoeker worden toegelaten. We vragen uitdrukkelijk om enerzijds met maximum twee personen de verplaatsing te maken, maar ook om tijdens het wachten ín de wagen te blijven zitten. Inwoners die te voet of met de fiets naar het park komen, moeten eveneens in de wachtrij aanschuiven.

We rekenen op onze inwoners om onze medewerkers in hun werk te respecteren en vragen hen dan ook om de instructies van onze collega's nauwgezet op te volgen. De algemene regel van 1,5 meter afstand is hierbij steeds het uitgangspunt. Net daarom zullen onze parkwachters nu niet helpen bij het uitladen van de auto, het inladen van zakken compost of het bedienen van de (betalings)zuil.

Er is maximaal één bezoek per adres per week toegelaten. Dit wordt gecontroleerd aan de ingang van het park, bij het inlezen van de identiteitskaart. We nemen deze beslissing om de wachtrijen zo beperkt en veilig mogelijk te houden. Elke maandag wordt ‘de teller op 0 wordt gezet’. Dat houdt in dat elke inwoner zich vanaf maandag – uiteraard rekening houdend met de openingsuren van het recyclagepark – zich opnieuw kan aanbieden, ongeacht welke dag hij/zij de week voordien het park bezocht.

We proberen waar mogelijk de containers voor alle fracties beschikbaar te stellen voor onze inwoners, met uitzondering van de inzameling van asbest, textiel en herbruikbare goederen. Wat zijn herbruikbare goederen? Dat zijn goederen die jij misschien niet meer nodig hebt, maar nog perfect bruikbaar zijn! Denk aan een tafeltje, servies, strips,… Typisch breng je zo'n items ook wel eens naar de kringwinkel of tweedehandsmarkt. De asbestinzameling is niet mogelijk aangezien we niet beschikken over het nodige beschermingsmateriaal om asbest correct en veilig in te zamelen en te bewaren. De ophalers en verwerkers van textiel en herbruikbare goederen hebben aangegeven geen mogelijkheden voor ophaling en sortering te hebben.

We stimuleren inwoners om hun aanwezigheid op het park zo kort mogelijk te houden om zo zoveel mogelijk inwoners de kans te geven om hun afval langs te brengen. Daarom vragen we inwoners om thuis het afval te sorteren en ook zo in de wagen te laden. Zo kan je snel betalende en niet-betalende fracties lossen in de juiste zone! We aanvaarden geen cash geld op het park en vragen contactloos te betalen aan de betaalzuil.

Gepubliceerd op  za 04 apr 2020