Gemeente Gemeente Hove

Het Pandschap renoveert en verhuurt jouw leegstaande woning

Bezit je een leegstaand pand of een woning die momenteel ongeschikt is voor verhuur? Het Pandschap helpt je graag om die woning te renoveren en te verhuren.

Het Pandschap is een sociale onderneming die (leegstaande) panden renoveert en omtovert tot een kwaliteitsvolle en betaalbare sociale huurwoning. Het Pandschap is ook actief in onze gemeente.

Wat met een leegstaande woning die niets opbrengt?

Bezit je een leegstaand pand, maar is verhuren in de huidige toestand geen optie? Lopen de renovatiekosten hoog op en schrikt de complexiteit van zo’n renovatie je af? Je bent niet de enige. In Vlaanderen staan duizenden woningen structureel leeg. Het brengt de eigenaars niets op. Erger nog: ze riskeren op termijn hoge leegstandsbelasting!

Zou het niet mooi zijn als je die leegstaande woning kon verhuren? Of beter nog: sociaal verhuren. Voor veel alleenstaanden en gezinnen wordt het steeds moeilijker om nog een betaalbare huurwoning te vinden. Het Pandschap zorgt voor een win-winsituatie: ze renoveren jouw leegstaande woning en helpen je daarna met de verhuur via een woonmaatschappij.

Van opfriswerk tot totaalrenovatie: alles tot in de puntjes geregeld

Zijn kleine opfrissingswerken voldoende of is een totaalrenovatie aan de orde? Geef het renovatieproces van jouw pand volledig uit handen. Het Pandschap plant de renovatie, stelt de aannemers aan, vraagt alle mogelijke premies aan en stemt af met het sociaal verhuurkantoor. Beschik je niet over de financiële middelen om zo’n renovatie te bekostigen? Het Pandschap helpt je mee zoeken naar de nodige financiering.

Als je jouw pand via een woonmaatschappij verhuurt, heb je recht op hogere renovatiepremies en een korting op de roerende voorheffing. Bovendien mag je zeker zijn van de verhuur van je gerenoveerde woning. Wanneer de huurder zijn maandhuur niet betaalt, zorgt de woonmaatschappij ervoor dat je toch de huur ontvangt.

Meer weten?

Het Pandschap Antwerpen, 0479 78 28 00, info@pandschapantwerpen.be, www.pandschap.be 

(foto: freepik.com)

Gepubliceerd op  ma 15 jan 2024