Gemeente Gemeente Hove

Hoplr brengt buren bij elkaar

Hove, maak kennis met Hoplr: een online platform dat buren dichter bij elkaar brengt.

Of je nu iemand zoekt die je kan helpen met een karweitje, je kat niet naar huis is gekomen of je gewoon even je buren wil leren kennen: vanaf 27 augustus kan het allemaal met een klik van je muis of een tik van je duim.

Op maandag 27 augustus begint een briefbedeling die alle Hovenaars zal voorzien van een uitnodiging en code. Met die code krijg je via de website of app toegang tot het platform. Daar kan je je profiel aanvullen, jezelf even voorstellen,… en voor je het weet, leer je vlotjes je buren kennen. Zo bleek in Boechout al dat Hoplr een goede manier is om het buurtgevoel te versterken: daar is vandaag al één op vier inwoners ingeschreven op het platform.

Hove wordt opgedeeld in twee buurten. Alle huishoudens die ten zuidoosten liggen van de Boechoutsesteenweg en de Geelhandlaan zitten samen in één buurt. Alle Hovenaars die daarbuiten wonen, vormen samen de tweede buurt. Wanneer je je voor de eerste keer aanmeldt, kom je op basis van je adres automatisch in de juiste groep terecht.

Hoplr is een platform ontwikkeld door een Vlaamse start-up (www.hoplr.be) en werkt al samen met steden zoals Gent en Mechelen. Nu neemt de gemeente Hove ook het initiatief om het platform naar haar inwoners te brengen. De gemeente heeft zelf geen inkijk in de online buurt om zo de privacy van de buren te garanderen, maar maakt wel gebruik van Hoplr om relevante informatie vlot tot bij de inwoners te krijgen.

Gepubliceerd op  ma 06 aug 2018