Gemeente Gemeente Hove

Hove plant toekomstboom

Regionaal Landschap Rivierenland breidt haar werkingsgebied uit met acht Antwerpse Zuidrandgemeenten: Aartselaar, Boechout, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich en Lint. Als welkomstgeschenk krijgt elk van deze gemeenten een solitaire toekomstboom cadeau.

Lindebomen, symbool voor trouw en bescherming

Solitaire bomen waren vroeger herkenningspunten in het landschap. Ze werden geplant bij speciale gebeurtenissen of om grenzen aan te duiden. Daardoor konden deze bomen makkelijk honderd jaar oud worden. “Samen met de gemeenten planten we deze bomen dan ook op plaatsen waar ze ongestoord mogen groeien. We kozen voor lindebomen omdat zij streekeigen zijn en symbool staan voor trouw en bescherming”, zegt Ankatrien Boulanger, co√∂rdinator van Rivierenland. “Samen met burgers, verenigingen en lokale besturen willen we concrete projecten uitwerken rond natuur, landschap en open ruimte”, aldus Ankatrien.

Open ruimte wordt steeds schaarser

Door de ligging tussen Antwerpen en Brussel wordt kwalitatieve open ruimte steeds schaarser in de Zuidrand. “Het lokaal bestuur van Hove is zich bewust van deze uitdaging. Vandaar dat wij hier vandaag aanwezig voor de symbolische spadesteek van onze toekomstboom”, zegt Bart Van Couwenberghe, Schepen voor Leefmilieu. “Maar ook inwoners kunnen hierbij helpen. Bijvoorbeeld door een streekeigen haag aan te planten, een poel aan te leggen of een fruitboomgaard te planten.”

Meer info: www.rlrl.be

Gepubliceerd op  ma 22 feb 2021