Gemeente Gemeente Hove

Hove steunt Sevapur (India)

AROS, onze gemeentelijke Adviesraad voor Ontwikkelingssamenwerking, steunde de inrichting van een stoomkeuken in het meisjeshostel van Sevapur (Zuid-India), een van de projecten van Lea Provo.

Gerd Bridts licht toe: “Door deze keuken wordt er energie bespaard en sneller gekookt en staan de koks niet in de rook. Er worden maaltijden bereid voor 88 kinderen, plus twintig man personeel. Drie leden van Sawes (samenwerking Sevapur) waren aanwezig bij de plechtige inwijding in november.”

“In Sevapur is ecologie en verstandig omgaan met energie een must. Er werd een speciale banner gemaakt met de vermelding van de steun van Hove en een portret van (de in 2020 overleden Hovenaar) Theo Nuyts ingewijd met een tekst van hem: ‘Brothers and sisters of Sevapur, meeting you was a gift from God.' Dit portret komt in Theo’s Bakery, samen met nog extra materiaal.”

In 2021 steunde AROS Hove de oprichting van Theo’s Bakery, waar de studenten kunnen leren bakken. Gerd: “We werden getrakteerd op koekjes en brood van Theo 's Bakery. Het portret is iets speciaals: in Tamil Nadu worden mensen die een groot werk deden voor de gemeenschap geëerd met een portret.”

Meer info op www.sevapur.be 

Gepubliceerd op  vr 13 jan 2023