Gemeente Gemeente Hove

Hove voert voor de tweede keer een grootscheeps ouderenbehoefteonderzoek

Lokale besturen worden gestimuleerd om in hun beleid aandacht te besteden aan ouderen. Om dat te kunnen doen moet het bestuur een duidelijk zicht hebben op de noden en behoeften van die ouderen.

In 2005 werd er in Hove een behoefteonderzoek gevoerd bij vierhonderd inwoners van ouder dan 60 jaar. Dit gebeurde onder begeleiding van Prof. Dr. Verté van de VUB. De Ouderenadviesraad heeft het initiatief genomen om dit onderzoek in 2019 opnieuw te voeren. De ouderen van nu zijn immers niet meer de ouderen van toen… Dat wil zeggen dat vierhonderd zestigplussers, verdeeld over de verschillende leeftijdsgroepen, zullen worden bezocht met de vraag om een vragenlijst, ontwikkeld door de VUB, in te vullen.

Om dit ganse onderzoek tot een goed einde te brengen hebben wij geëngageerde mensen zoals jij heel hard nodig. Misschien heb je zelf niet de tijd, maar ken je op jouw beurt wel mensen die hier graag aan willen meewerken? Op woensdag 13 maart om 9.30 uur komt Prof. Dr. Nico De Witte, die deze keer vanuit de VUB het onderzoek zal begeleiden, naar Hove om het opzet van het onderzoek en de werkwijze uit de doeken te doen. Kom alvast eens luisteren. Je kan achteraf beslissen of dit iets is waar jij graag aan wil meewerken. Meer info: Gerda Vos, tel. 03 454 08 37, e-mail: gv@ocmwhove.be

Gepubliceerd op  do 14 feb 2019