Gemeente Gemeente Hove

Huis van het Kind Hove

Een Huis van het Kind is een centraal contactpunt waar (aanstaande) gezinnen hun opvoedingsvragen en -situaties kunnen bespreken. In het virtueel huis van het Kind komen verschillende diensten bij elkaar om op de vele en diverse vragen deskundig en allesomvattend te kunnen antwoorden.

Het is een basisvoorziening waar elk gezin welkom is en dus terecht kan voor alles wat met opvoeden en opgroeien te maken heeft. Alle ouders hebben recht op ondersteuning op maat en kunnen het Huis van het Kind contacteren. De samenwerking tussen de verschillende partners maakt het mogelijk om kansen voor de (aanstaande) gezinnen te versterken. Met vragen over het Huis van het Kind kan je terecht bij Edel De Meulenaere en Naomi Aelterman, e-mail: huisvanhetkind@hove.be.

Leren (samen)spelen!

In ‘Het Peuterspeelpunt’ kunnen kindjes van 0 tot 2,5 jaar met elkaar komen spelen.

Je peuter kan er al spelend op ontdekking gaan.

Ouders, grootouders of onthaalouders hebben ondertussen de kans om ervaringen uit te wisselen bij een tasje koffie of thee.

Een medewerker verzorgt het onthaal, maar tijdens het speelmoment blijf je zelf verantwoordelijk voor je kind.

Wanneer?

Dinsdag 7 en 21 januari 2020, dinsdag 4 en 18 februari 2020, dinsdag 3,17 en 31 maart 2020, dinsdag 28 april 2020, dinsdag 12 en 26 mei 2020, dinsdag 9 en 23 juni 2020.

Het speelmoment gaat telkens door van 9 tot 11 uur in BKO De Mikado, Onderwijsstraat 21, 2540 Hove.

Kostprijs? Gratis en vooraf inschrijven is niet nodig.