Gemeente Gemeente Hove

Installeer de app 112 BE op je smartphone en win zo kostbare tijd bij noodsituaties

Met de app 112 BE kan je met je smartphone nog efficiënter de hulpdiensten bereiken.

Op anderhalf jaar tijd is de app 112 BE iets meer dan een half miljoen keer gedownload. Niet slecht, maar dat betekent evenzeer dat heel wat Belgen nog niet op de hoogte zijn van het bestaan en het belang van deze app.

Met de app 112 BE kan je met je smartphone nog efficiënter de hulpdiensten bereiken. Je hoeft de noodnummers van politie, brandweer of ambulance niet meer te onthouden of je vergeet ze niet wanneer je in paniek bent. Eén klik op het icoontje van de juiste hulpdienst volstaat om een oproep tot stand te brengen. Een andere troef die mogelijk levensreddend kan zijn is de lokalisatiefunctie. Zodra er via de app verbinding wordt gemaakt met een hulpdienst stuurt de app elke dertig seconden je exacte gps-coördinaten door naar de noodcentrale. Dit levert voor de hulpdiensten een enorme tijdswinst op wanneer je je bijvoorbeeld in een bos of op een ingewikkeld netwerk van autostrades bevindt. Voor doven, slechthorenden en mensen met een spraakstoornis bestaat er in de app een chatfunctie.

Hopelijk heb je de app 112 BE nooit nodig, maar na het lezen van dit bericht ben je hopelijk wel overtuigd van het belang van deze tool. Download en installeer de app 112 BE via de Play Store (Android) of de App Store (Apple). Antwoord op enkele korte vragen en voorzie meteen een sneltoets op je startscherm. Opgelet: de app 112 BE werkt enkel in België.

Gepubliceerd op  do 14 feb 2019