Gemeente Gemeente Hove

Jij kan onze plaatselijke vrijwilligers van het Rode Kruis Hove-Lint steunen!

Voor het eerst in 59 jaar kunnen de vrijwilligers van het Rode Kruis geen stickers verkopen op straat. Een lokale afdeling staat volledig zelf in voor haar financiering en werking. De stickerverkoop staat voor meer dan twee derde van de jaarlijkse inkomsten. Jouw gift is dus zeker welkom!

De impact van het coronavirus op de samenleving is duidelijk voelbaar, voor iedereen. Zo hebben onder andere de mensen die werken in de gezondheidszorg de handen vol en is hun inzet bewonderenswaardig. Helaas heeft het virus ook een impact op de jaarlijkse stickeractie van het Rode Kruis.

Maar liefst 770.000 stickers met Suske en Wiske in de hoofdrol waren al gedrukt vóór de uitbraak van de coronacrisis in ons land. Liever dan ze weggooien, werden de stickers cadeau gegeven. De stickers werden op verschillende plaatsen in Vlaamse brievenbussen gestopt met een warme oproep om de lokale vrijwilligers in jouw buurt te steunen. Want ook al kunnen de vrijwilligers dit jaar niet op pad om stickers te verkopen, zij zijn wel meer dan ooit nodig tijdens deze crisis. Zo zijn ze overal aan de slag om te helpen in de strijd tegen corona. Jouw steun blijft dus nodig zodat we zoveel mogelijk kwetsbare mensen in nood kunnen blijven helpen, nu en in de toekomst.

Er zijn onvoldoende stickers om iedereen eentje cadeau te geven. Gebruik jij hem niet? Doe er dan iemand anders een plezier mee.

Jouw gift maakt een verschil in jouw buurt

Elke dag staan de vrijwilligers van de lokale Rode Kruisafdelingen klaar om mensen te helpen. Maar inzet en enthousiasme alleen zijn niet voldoende. Om snel en efficiënt te helpen, hebben zij de juiste hulpmaterialen nodig. Help jij mee?

Fiscaal voordeel

Schenk je dit jaar 40 euro of meer aan afdeling Hove-Lint op rekeningnummer BE44 0012 4529 0545? Dan ontvang je volgend jaar een fiscaal attest en krijg je 45 procent van je gift terug via je belastingaangifte. Alle info op www.rodekruis.be/injouwbuurt/gift-afdeling/ 

Gepubliceerd op  di 19 mei 2020