Gemeente Gemeente Hove

Jouw traject naar een duurzame toekomst start op 12 september

Start jouw reis naar een groenere toekomst bij vzw Klimaatwerf, je persoonlijke gids op het pad naar duurzaamheid. Onze droom? Iedereen laten genieten van een duurzame woning én hernieuwbare energie.

We helpen je op weg met maar liefst drie trajecten. Het eerste traject, Renovatiewerf, helpt je je huis efficiënter en duurzamer te renoveren, van a tot z begeleid door professioneel en persoonlijk advies. Daarnaast biedt Zonnewerf hulp om je eigen zonnestroom op te wekken. Als kers op de taart kan je instappen in onze groepsaankoop om je dak of zoldervloer te isoleren, tegen een eerlijke, scherpe prijs.

Klimaatwerf werkt zij aan zij met jouw gemeente en de energiecoöperaties ZuidtrAnt en Zonnewind om een duurzame samenleving te realiseren in Hove. De coöperaties verenigen burgers die willen investeren in energiebesparing en hernieuwbare energie. Zij richtten samen Klimaatwerf op met de ambitie om de lokale investeringen in energiebesparing en groene stroom te maximaliseren, en zo een grotere positieve impact te hebben op de lokale energietransitie, en dit zonder winstoogmerk.

Gratis infosessies

De sessies bieden waardevolle inzichten en praktische tips om jouw woning energiezuiniger te maken. Van het begrijpen van nieuwe energiesystemen tot het renoveren van je huis en het opwekken van zonnestroom, de Klimaatwerf infosessies bieden een schat aan informatie om je te helpen een positieve impact op het klimaat te hebben.

  • 12 september: ‘Wat(t) met mijn energie?’ om 20 uur in de raadzaal van het gemeentehuis van Kontich (ook op 11 oktober in het Vrijetijdscentrum Edegem).
  • 27 september: ‘Zonnepanelen en thuisbatterij’ om 20 uur in De Markgraaf, Kapelstraat 8 in Hove.
  • 14 november: ‘Renovatiewerf en duurzaam verwarmen’ om 20 uur in ’t Parkske in Mortsel.

De Klimaatwerf infosessies zijn een uitstekende gelegenheid om te leren, vragen te stellen en te ontdekken hoe je op een duurzame manier jouw bijdrage aan het klimaat kan leveren. Schrijf je nu in en zet de eerste stap naar een energiezuinigere toekomst met www.klimaatwerf.be 

Gepubliceerd op  ma 14 aug 2023