Gemeente Gemeente Hove

Knip Bergstraat-Boshoekstraat

Naar aanleiding van de organisatie van het vaccinatiecentrum ZORA in de AED Studios in Lint verwachten we de komende maanden een toename van het sluipverkeer door de Boshoek en de Bergstraat-Boshoekstraat naar het vaccinatiecentrum, dat te bereiken is via de Molenstraat.
Vanuit Vremde en Boechout zal dit naar verwachting over 8.000 personen gaan. Iedereen wordt aangemoedigd om met de fiets of het openbaar vervoer naar het vaccinatiecentrum te gaan. Bewoners die de auto nemen, volgen vanuit Boechout de verbinding Hovesesteenweg-Lintsesteenweg. De Bergstraat en de Boshoekstraat zijn wegen voor plaatselijk verkeer en zijn niet uitgerust om een grote verkeersstroom auto’s te verwerken. Bovendien zou dit autoverkeer in conflict komen met fietsers en wandelaars (Uilenbos), zeker bij mooi weer.

Daarom zijn de gemeentebesturen van Boechout, Hove en Lint overeengekomen om de Bergstraat en Boshoekstraat te knippen voor gemotoriseerd verkeer. De knip komt net voor de gemeentegrens met Hove op het grondgebied van Boechout. De knip zal geplaatst worden in de week van 19 mei 2021. Deze knip is tijdelijk in functie van de organisatie van het vaccinatiecentrum, maar zal na deze periode geëvalueerd worden.

Wie nog vragen of opmerkingen heeft over deze verkeersingreep, kan dit tot en met donderdag 6 mei doorgeven via e-mail naar openbarewerken@boechout.be

Gepubliceerd op  wo 28 apr 2021