Gemeente Gemeente Hove

Kom kijken naar ‘Inspirerend Vuur’ vanaf 23 januari

Achter Glas blijft je culturele lichtpunt in donkere dagen!

Door gedurende twee weken in de Mortselsesteenweg een straatmuseum te creëren met de kunstwerken langs de binnenkant van de ramen ontstaat een open kunstgalerij die door iedereen, met de eigen bubbel en op het eigen ritme, vanop straat zal kunnen bewonderd worden, ook in deze bijzondere tijden. Meer dan vijftig kunstenaars hebben gevolg gegeven aan de oproep om de tentoonstelling niet uit te stellen, met hun zeer gevarieerd aanbod aan eigentijdse werken in alle mogelijke kunstvormen.

Omwille van de huidige strenge maatregelen heeft Achter Glas heel wat aanpassingen voorgesteld die een te grote toeloop moeten vermijden. Daarom werd de aanvraag bij het gemeentebestuur dan ook positief beoordeeld. De naar gewoonte fel gesmaakte vernissage met de autovrije straat bij de opening kan jammer genoeg niet georganiseerd worden. En ook de populaire begeleide avondwandelingen zullen er deze keer niet bij zijn. Maar het goede nieuws is dat:

  • de kunstwerken achter de ramen vanaf valavond verlicht blijven om een warme sfeer te creëren. Ook de ramen van de Gemeentelijke Kunstacademie blijven verlicht.
  • Omdat de traditionele boekjes met uitleg per werk niet kunnen uitgedeeld worden, zal de informatie van de kunstenaar en het werk aan elk raam aangevuld worden met een QR-code. Met je smartphone word je zo doorverwezen naar meer info op het internet.
  • Met dank aan onze pastoor zal de kerk (met haar mooie glasraam met een vlam) op nog te bepalen dagen open zijn voor een tiental grotere kunstwerken. Verder plannen we nog een paar opvallende herkenningspunten in het straatbeeld. Herinner je de houten valiezen en vogels (weet je die ene nog staan?) van vorige edities.

Ontdek deze ‘Inspirerend Vuur’-editie op je eigen ritme, in je eigen bubbel en met respect voor de coronamaatregelen vanaf 23 januari en dit gedurende twee weken. Blijf wandelen in onze mooie groene omgeving en eindig of begin eens met deze mooie straattentoonstelling. Combineer gezondheid en cultuur, meer moet dat niet zijn!

Gepubliceerd op  wo 16 dec 2020