Gemeente Gemeente Hove

Laat je fiets labelen

In opdracht van de lokale besturen van Boechout, Edegem, Kontich, Lint, Mortsel en Hove labelen de fietspuntmedewerkers fietsen in het kader van diefstalpreventie en dat elke werkdag in het station Mortsel-Oude God.

Iedereen heeft een uniek rijksregisternummer. Als dat nummer op het kader van je fiets staat, contacteert de politie jou wanneer ze jouw fiets onbeheerd teruggevonden hebben. Het loont dus zeker de moeite om je fiets te laten labelen. En het is nog gratis ook!

Bij Fietspunt kan je terecht voor het labelen van je fiets. Tegenwoordig worden fietsen gelabeld, omdat een gravure de fiets vaak beschadigt en de stevigheid van het frame in gevaar brengt. Het label is een zeer duurzame sticker die heel moeilijk te verwijderen is.

Waar?

In het Fietspunt van Mortsel aan het station Mortsel-Oude God (op het stadsplein, in de buurt van het stadhuis).

Wanneer?

Elke werkdag tussen 9 en 17 uur.

Kostprijs?

Gratis!

Wat meebrengen?

Vergeet je identiteitskaart niet mee te nemen! Op het label komt immers je rijksregisternummer.

www.gevondenfietsen.be

Werd je fiets onlangs gestolen? Surf dan naar www.gevondenfietsen.be. Alle fietsen die de politie en de gemeenten in Vlaanderen en Brussel onbeheerd terugvinden, worden op de website geplaatst met een beschrijving van hun belangrijksten kenmerken en een foto. Staat jouw fiets in de lijst? Dan kan je online een aanvraag doen om hem terug te krijgen.