Gemeente Gemeente Hove

Leerlingen planten wilgenhutten voor natuurlijke speelplek in Hove

34 enthousiaste leerlingen van gemeentelijke basisschool Albrecht Rodenbach in Hove bezochten gisteren de speelplek in landschapspark Frijthout. Ze kwamen er wilgenhutten planten en geven de speelplek zo een natuurlijke invulling.

Luk Lemmens, gedeputeerde bevoegd voor het gebiedsprogramma Zuidrand kadert de werking: “Als provincie zetten we sterk in op een kwalitatieve en beleefbare open ruimte in de Antwerpse Zuidrand. De speelplek in Hove maakt deel uit van het Landschapspark Frijthout, een gebied waar we samen met de gemeente Hove, Kempens Landschap en Natuurpunt werken aan recreatie, waterberging en de herwaardering van het landschap. Het resultaat: een prachtig stukje natuur met ruimte voor fietsers en wandelaars, waterbuffering, een veilige route voor scholieren uit de buurt en ... een natuurlijke speelplek.”

Verwacht hier geen traditionele speeltuigen zoals schommels en wippen, maar wel een natuurlijke omgeving met heuvels, boomstronken en wilgenhutten waarin kinderen zich kunnen uitleven. De leerlingen vinden het alvast geweldig, zo blijkt uit enkele reacties: “Wauw, onze hut is af!”, “Ik kom zeker terug om te kijken hoe onze hut groeit”.

“Natuurlijke speelplekken nodigen uit tot vrij spel en om op ontdekking te gaan” licht Jan De Haes, gedeputeerde voor Milieu en Natuur, het belang van speelnatuur toe. “Spelen en bewegen in de natuur heeft ook heel wat positieve gevolgen voor onze gezondheid. Zo is bewezen dat het stressniveau daalt, het concentratievermogen stijgt en dat contact met de natuur onze immuniteit kan versterken. Voeg daar nog aan toe dat de natuurlijke speelplekken ook een boost betekenen voor de lokale biodiversiteit en het is duidelijk waarom we hierop inzetten.”

Meer foto's vind je hier.

Gepubliceerd op  di 17 dec 2019