Gemeente Gemeente Hove

Lees je mee met de KJV? (4-16 jaar)

Ook de bibliotheken van het Bibkwintet (Boechout, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel) lezen mee met de KJV (Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen), de grootste en jongste boekenjury van Vlaanderen. Elk jaar lezen en bekronen duizenden juryleden tussen 4 en 16 jaar hun favoriete jeugdboeken.

Als jurylid lees je tussen september en april acht boeken. Op het einde van het jaar maak je een top 8 op en worden alle stemmen geteld. De winnaars worden bekend gemaakt op een fantastisch boekenfeestje.

Leesgroep of internetjury?

Leesgroep: het Bibkwintet heeft leesgroepen voor alle leeftijden. Je komt enkele keren per jaar samen met je groepje om de boeken te bespreken en er creatief mee aan de slag te gaan. Inschrijven doe je vóór half september. Internetjury: je leest op je eigen tempo en bepaalt zo mee wie de winnaar wordt. Je stemt zelf op www.kjv.be. De boeken kan je lenen in één van de Bibkwintet-bibliotheken. Anders Lezen? Neem je graag deel aan de KJV, maar kan je niet gemakkelijk een boek lezen omdat je bijvoorbeeld dyslexie hebt of slechtziend bent? Lees dan de boeken met je oren met een daisy-speler of de Anderslezen app.

Inschrijven voor de begeleide leesgroepen doe je via ­­dit formulier. Voor het internetlezen hoef je niet in te schrijven.

Gepubliceerd op  wo 15 mei 2019