Gemeente Gemeente Hove

Liedduo Charlotte & Aaron Wajnberg

Donderdag 21 maart om 20.15 uur in Da Capo. Kaarten in voorverkoop aan 7 EUR bij de cultuurdienst, in de bib en het dienstencentrum of via de webshop.

Charlotte en Aaron Wajnberg laten zich als duo opmerken tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang 2018, waar zij unaniem geprezen worden voor hun stilistische veelzijdigheid. Charlotte wordt er laureate en neemt er eveneens de publieksprijs van Klara/Canvas in ontvangst. Het duo concerteert in binnen- en buitenland, waaronder in De Munt, Flagey, Weill Recital Hall in Carnegie Hall (VS), de Veronica Hagman Concert Hall (VS), deSingel en Amuz (Antwerpen), de Crystal Hall (Rogaska Slatina, Slovenië) en op het Festival de Musica Classica (Piera, Spanje).

In het repertoire van Charlotte en Aaron Wajnberg neemt Belgische muziek een prominente plaats in. Zo brachten ze een lied van Joseph Jongen op de Koningin Elisabethwedstrijd en een lied van Guillaume Lekeu in Carnegie Hall (New York). In de Crystal Hall (Slovenië) creëerden ze een reeks liederen van August De Boeck. Het duo zet zich ook in om werken van hedendaagse Belgische componisten uit te voeren. Zij werken nauw samen met componist Robert Groslot, van wie ze verschillende liederen in wereldpremière brachten.

Kostprijs: 7/10 EUR. Info: cultuur@hove.be, 03 454 39 01, https://hove.recreatex.be/Tickets/Overview 

Gepubliceerd op  do 14 feb 2019