Gemeente Gemeente Hove

Maak in juli of augustus van jouw straat een speelstraat!

Een speelparadijs voor kinderen uit de buurt in jouw straat? Het kan! Haal de krijtjes, rolschaatsen en springtouwen uit de kast, roep je buurvriendjes erbij en amuseer jullie te pletter in de leukste straat van Hove.

Een speelstraat is volledig voorbehouden voor spelende kinderen. Tijdens de speelstraat wordt de straat volledig of gedeeltelijk afgesloten. Spelende kinderen en voetgangers hebben in de speelstraat voorrang op alle weggebruikers. Op die manier krijgen kinderen uit de buurt een lekker groot en veilig speelterrein. Een speelstraat kan aangevraagd worden door twee speelstraatverantwoordelijken, de peter(s) en meter(s) van de speelstraat. Zij moeten het akkoord hebben van het merendeel van de bewoners.

Natuurlijk zijn er enkele voorwaarden om een speelstraat in te richten. Niet elke straat kan zomaar ingericht worden tot speelstraat. Voorwaarden: het gaat om een straat met een overheersend woonkarakter, de snelheid is er beperkt tot 50 km/u, er rijdt geen openbaar vervoer door de straat, er passeert geen belangrijk doorgaand verkeer door de straat, de omliggende straten blijven bereikbaar en de buren (70 procent van de inwoners uit de straat) zijn enthousiast voor een inrichten van een speelstraat.

Vóór 1 juni aanvragen

Heb jij zin om van jouw straat een speelstraat te maken tijdens de zomervakantie? De aanvraag tot het inrichten van een speelstraat moet ingediend worden vóór 1 juni. Aanvragen die later worden ingediend, kunnen niet weerhouden worden. Aanvragen onder voorbehoud, afhankelijk van de coronamaatregelen die al dan niet van kracht blijven.

Gepubliceerd op  di 21 apr 2020