Gemeente Gemeente Hove

Maak jij al deel uit van buurtnetwerk Hoplr?

Online buurtplatform Hoplr streek september vorig jaar neer in Hove. Het platform is er enerzijds om sociaal contact te stimuleren en anderzijds voor praktische zaken zoals het uitwisselen van spullen, meldingen over bijvoorbeeld overlast, hulpvragen,… Hoe is het nu - een goed half jaar later - gesteld met Hoplr in Hove?

Hove is opgedeeld in twee buurten: de Oostwijk en de Westwijk. Er wonen respectievelijk 1.300 en 1.900 gezinnen. Daarvan zijn nu 413 huishoudens aangemeld op Hoplr, wat gelijk staat aan 13 procent van de bevolking. Samen plaatsten de Hovese buren al 488 berichten en 1.244 reacties op Hoplr. Verder zouden er al zo’n veertig ontmoetingen ontstaan zijn tussen de buren, waaronder buurtactiviteiten en hulpverleningen.

Ook de communicatiedienst van de gemeente Hove maakt gebruik van Hoplr. Ze heeft geen inkijk in de buurten maar kan wel berichten verspreiden met behulp van een dashboard. Zo communiceerde de gemeente al over wegenwerken en geurproblemen met het leidingwater. In de toekomst zal de gemeente er ook je mening vragen over geplande werken en dergelijke.

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, dus doen we nog een warme oproep aan alle inwoners om zich in te schrijven via https://www.hoplr.com/gemeente/hove

Gepubliceerd op  di 16 apr 2019