Gemeente Gemeente Hove

Maak van jouw straat in juli of augustus een speelstraat

Een speelparadijs voor kinderen uit de buurt in jouw straat? Het kan! Haal de krijtjes, rolschaatsen en springtouwen uit de kast, roep je buurvriendjes erbij en amuseer jullie te pletter in de leukste straat van Hove!

Een speelstraat is volledig voorbehouden voor spelende kinderen. Tijdens de speelstraat wordt de straat volledig of gedeeltelijk afgesloten. Spelende kinderen en voetgangers hebben in de speelstraat voorrang op alle weggebruikers. Op die manier krijgen kinderen uit de buurt een lekker groot en veilig speelterrein. Een speelstraat kan worden aangevraagd door twee speelstraatverantwoordelijken, de peter(s) en meter(s) van de speelstraat. Zij moeten het akkoord hebben van het merendeel van de bewoners.

Natuurlijk zijn er enkele voorwaarden om een speelstraat in te richten: het is een straat met een overheersend woonkarakter, de snelheid is er beperkt tot 50 km/u, er rijdt geen openbaar vervoer door de straat, er passeert geen belangrijk doorgaand verkeer door de straat, de omliggende straten blijven bereikbaar, de buren (70 procent van de inwoners uit de straat) zijn enthousiast voor het inrichten van een speelstraat.

Heb je zin om tijdens de zomervakantie van jouw straat een speelstraat te maken? Ga als de bliksem naar de jeugddienst of surf naar www.hove.be/speelstraten voor alle info. De aanvraag tot het inrichten van een speelstraat moet worden ingediend vóór 1 juni.

Gepubliceerd op  di 16 apr 2019