Gemeente Gemeente Hove

Medewerkers lokaal bestuur contacteren Hovese 75-plussers

Ons lokaal bestuur nam het initiatief om alle 75-plussers uit Hove telefonisch of per brief te contacteren om hen te vragen hoe het met hen gaat en of ze ergens hulp bij kunnen gebruiken.

De coronacrisis heeft een ernstige impact op iedereen. Dagelijkse dingen die voordien nog vanzelfsprekend waren, werden plots veel minder evident, zoals bijvoorbeeld boodschappen doen, de grasmaaier bij de buren ontlenen, naar de bibliotheek gaan, een praatje slaan met je vrienden, een taartje eten met je kleinkinderen,…

We merken dat het vooral voor mensen die wat ouder zijn niet gemakkelijk is om hiervoor een oplossing te vinden. Bovendien is het belangrijk dat vooral ouderen zich extra beschermen omdat ze meer kwetsbaar zijn voor het coronavirus en daarom liever niet het huis verlaten. Daarom heeft het gemeentebestuur van Hove het initiatief genomen om alle 75-plussers uit Hove telefonisch te contacteren om hen te vragen hoe het met hen gaat en of ze ergens hulp bij kunnen gebruiken. De medewerkers van ons lokaal bestuur en de vrijwilligers waarmee we samenwerken kunnen dan helpen. Wie niet telefonisch bereikbaar was, kreeg een brief.

Enkele reacties van de 75-plussers

“Wij hebben uw telefoontje zeer gewaardeerd, ook al wordt voor ons gezorgd door onze kinderen en kleinkinderen. Dat tekentje van aandacht is gewoon hartverwarmend en toont wie jullie zijn en wat jullie als dienstencentrum voor de gemeenschap doen. Dankzij mensen als jullie is het leven mooi en blijft de wereld draaien. Een dikke merci! Zorg ook goed voor jullie zelf en voor allen die jullie in ’t hart dragen.”

“Wij hebben uw brief goed ontvangen. Dank hiervoor. We moeten zeggen dat hulp voor ons nog niet aan de orde is. Toch een mooi initiatief van het gemeentebestuur.”

“Hartelijk dank voor uw schrijven om via deze weg trachten te achterhalen welke de eventuele fysische en psychologische problemen kunnen zijn, zeker vooral nu de huidige heersende epidemie het dagelijkse leven van vele bejaarden ernstig bemoeilijkt. De aangeboden hulp door de gemeentelijke sociale diensten is een fantastisch initiatief. Mijn echtgenote en ik hebben het geluk dat we ons tot op heden nog goed kunnen behelpen en hopen dat dit nog lange tijd mogelijk zal blijven. Het kan natuurlijk snel veranderen, het kan verkeren zegde eens Bredero. Indien dit toch zo zou zijn, dan zullen we jullie uitgestoken handen snel grijpen. Nogmaals onze hartelijke dank voor het mooie aanbod.”

Gepubliceerd op  di 21 apr 2020