Gemeente Gemeente Hove

Met Bieblo weet elk kind wat gelezen

Vindt jouw kind het soms moeilijk om een tof boek te vinden tussen al die boeken in de bib? Dan helpen we deze jonge lezers graag een handje met Bieblo.

Dit intuïtieve spel op https://bieblo.be/#/hove/hove geeft zes- tot elfjarigen spelenderwijs boekentips die aansluiten bij hun interesses en leeftijd. Kinderen zien een afbeelding die een thema uitbeeldt, zoals fantasie, dieren, vriendschap,… Swipen ze rechts, dan is het hun ding, swipen ze links, dan niet. Op het einde krijgen ze een digitale etalage met acht covers, acht gevarieerde suggesties. Deze boekentips zijn op dat moment beschikbaar in de bib en sluiten aan bij hun interesses en leeftijd. Staat er tussen de acht leestips geen enkel boek dat hen aanspreekt? Dan kunnen ze de pagina onbeperkt vernieuwen en andere boekentips laten verschijnen. Of gewoon opnieuw beginnen.

Voor kinderen is het een voordeel dat ze al na enkele kliks (of na wat ‘swipen’) meteen resultaat zien. Binnen de minuut hebben ze enkele goede boekentips te pakken. Bieblo is een fijne ondersteuning voor kinderen in de zoektocht naar een geschikt boek. Het spel wijst zichzelf uit en het mooie design valt op en trekt kinderen aan. Probeer het eens uit. Het Bieblo-uiltje kijkt ernaar uit om kennis te maken met jouw kroost.

Gepubliceerd op  wo 12 mei 2021