Gemeente Gemeente Hove

Met de vernieuwde Bieblo weet elk kind wat gelezen!

Vindt jouw kind het soms moeilijk om een tof boek te vinden tussen al die boeken in de bib? De bib helpt deze jonge lezers graag een handje met Bieblo.

Dit intuïtieve spel geeft 6- tot 11-jarigen spelenderwijs boekentips die aansluiten bij hun interesses en leeftijd. Kinderen zien een afbeelding die een thema uitbeeldt, zoals fantasie, dieren, vriendschap,… ‘Swipen’ ze rechts, dan is het hun ding, ‘swipen’ ze links, dan niet. Op het einde krijgen ze een digitale etalage met acht covers, acht gevarieerde suggesties. De boekentips zijn op dat moment beschikbaar in de bib en sluiten aan bij hun interesses en leeftijd. Staat er tussen de acht leestips geen enkel boek dat hen aanspreekt? Dan kunnen ze de pagina onbeperkt vernieuwen en andere boekentips laten verschijnen. Of gewoon opnieuw beginnen.

Voor kinderen is het een voordeel dat ze al na enkele kliks (of na wat ‘swipen’) meteen resultaat zien. Binnen de minuut hebben ze enkele goede boekentips te pakken. Bieblo is een fijne ondersteuning voor kinderen in de zoektocht naar een geschikt boek. Het spel wijst zichzelf uit; het mooie design valt op en trekt kinderen aan. Probeer het eens uit!

Tot 14 jaar

In december wordt Bieblo vernieuwd en uitgebreid voor kinderen tot 14 jaar. Er worden een aantal nieuwe thema’s toegevoegd en bij de details van de boekentips vind je nu ook een aanduiding van het AVI- en Makkelijk Lezen-niveau.

Het Bieblo-uiltje kijkt ernaar uit om kennis te maken met jouw kroost. Tot binnenkort in de bib!

Gepubliceerd op  wo 01 dec 2021