Gemeente Gemeente Hove

Neerdorpen Klassiek! 27 september: Kiyotaka Izumi: sprookjesachtige romantiek

Eerste van zeven concerten in de Antwerpse Zuidrand vindt plaats in Hove.

In de dertiende editie van Neerdorpen Klassiek! staat de piano centraal. In 2018 en 2019 kan je van dit instrument genieten, zowel solo als aangevuld met strijkers, fluit, harp en stem.

 

Kiyotaka Izumi schreef twee transcripties voor piano (solo) van Peter Tsjaikovsky’s orkestwerken ‘Hamlet’ en ‘Doornroosje’. Een primeur! Hij vult het programma aan met fijngevoelige uitvoeringen van romantische topwerken van Frederic Chopin: vijftien preludes, een nocturne en een polonaise. Om 20.15 uur in zaal Da Capo, Lintsesteenweg 1A in Hove. Tickets: 14 EUR / 5 EUR (-26 jaar). Abonnement: 70 EUR. Info en reservaties via Orfeoproducties: info@orfeo.be of tel. 03 449 16 87. De reservatie is definitief na betaling op rekening BE11 3630 0198 9348 van Orfeoproducties vzw (Edegem). Gelieve de datum van het concert en het aantal tickets te vermelden. De tickets zullen klaarliggen aan de kassa.

 

Overige concerten seizoen 2018-2019

25 oktober: Hendrickje Van Kerckhoven en Nicolas Callot (sopraan en piano): liederen van Grieg, Schumann en Mortelmans (Sint-Antoniuskerk Edegem), 29 november: Kasper Nowak en Christia Hudziy (cello en piano) spelen Brahms, Martinu en Schnittke (Kerk OLV- Geboorte Lint), 31 januari: Misia, een muzikale vertelling door het ensemble Revue Blanche en vertelster Katharina Smets (CC ’t Aambeeld Aartselaar), 28 februari: Annelien Van Wauwe en Lucas Blondeel (klarinet en piano): 100 jaar Weinberg (Heilig Kruiskerk Mortsel), 28 maart: Pau Cellokwartet: jeugdig enthousiasme omgezet in warme celloklanken (kapel van het Cultuurpunt Altena Kontich) en 25 april: Boho4 strijkkwartet: vernieuwend en origineel kwartet met een verrassend repertoire (Sint-Jacobuskerk Borsbeek).

Gepubliceerd op  ma 06 aug 2018