Gemeente Gemeente Hove

Nieuw in de bib: e-boeken lenen op je eigen toestel

Vanaf nu kan je als lid van de bibliotheek in Hove e-boeken lenen op je eigen toestel via cloudLibrary.

Je kan twee e-boeken tegelijk lenen voor een periode van zes weken. Als de uitleentermijn afloopt, verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel, dus over boetes hoef je je geen zorgen te maken. Je kan ook tot twee e-boeken reserveren die je graag nog wil lezen.

Het gaat voornamelijk om Nederlandstalige boeken en een beperkt aanbod Engelstalige werken. De collectie richt zich tot volwassen leners en bevat vlot leesbare fictie, literaire en populaire romans, maar ook toegankelijke non-fictie. De meerderheid van Vlaamse uitgevers zet de schouders onder het platform. Je vindt er boeken van onder meer Arnon Grunberg, Kris Van Steenberge, Stefan Brijs, Luc Deflo, Pieter Aspe, Per Olov Enquist, Nicci French, Rudi Vranckx, Bart Aerts, Josje Huisman, Pascale Naessens en nog veel meer.

De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en de meest courante e-readers. In cloudLibrary zie je welke e-boeken je kan lenen of reserveren. Met één muisklik zet je e-boeken op je leesplankje en start je met lezen. Het cloudLibrary-platform is erg gebruiksvriendelijk, zodat iedereen, jong en oud, digitaal vaardig en digibeet er vlot mee aan de slag kan.

Gepubliceerd op  di 15 sep 2020