Gemeente Gemeente Hove

Nieuwbouw kunstacademie

De plannen voor het academiegebouw zijn klaar. De aangewezen locatie aan de Paul van Ostaijenlaan ligt geduldig te wachten op de aanvang van de bouwwerken. Ingebed in een mooi aangelegde groene tuin zal het academiegebouw de leerlingen van de vierde graad - alle achttienplussers - verwelkomen.

Naast het gebouw komen voldoende fietsenstallingen. Parkeerplaatsen worden ook voorzien op de grote parking naast de sporthal. De academie zal bovendien vlot bereikbaar zijn met het openbaar vervoer.

Het nieuwe academiegebouw wordt een waardevol cultuurcentrum voor elke inwoner van Hove en omstreken. Naast creatieve lessen en workshops zal iedereen, jong en oud, er immers kunnen genieten van boeiende tentoonstellingen, interessante lezingen en unieke ‘Artist Talks’ van bekende en/of beloftevolle kunstenaars.

Momenteel telt de kunstacademie van Hove als onderwijsinstelling in totaal meer dan 400 actieve, creatieve leerlingen: 223 geëngageerde volwassenen en 181 enthousiaste kinderen om precies te zijn. Kinderen en jongeren kunnen nu en in de toekomst terecht in de ruime en gerieflijke lokalen van de Rodenbachschool. De lessen Algemeen Beeldatelier voor de kinderen zullen dus niet naar het nieuwe academiegebouw verhuizen, maar verder gegeven worden in de grote, geschikte klasruimtes in de gemeentelijke lagere school. De creatieve volwassenen, die al jaar en dag les volgen in De Markgraaf, hebben daarentegen echt wel nood aan moderne en aangepaste ateliers, en dat voor alle afdelingen: Keramiek, Schilderen, Tekenen, Fotografie, Projectatelier en Textiele kunsten.

Dankzij het nieuwe gebouw zal onze academie, die al meer dan 50 jaar een succesvolle vaste waarde is in Hove, tegemoet kunnen komen aan de strikte eisen die het Vlaams Ministerie van Onderwijs voor schoolgebouwen oplegt op vlak van ruimte, veiligheid en toegankelijkheid.

Gepubliceerd op  vr 18 nov 2022