Gemeente Gemeente Hove

Nieuwe fietskaart regio Zuidrand

Open valleien, majestueuze forten en kastelen, kronkelende beken, verborgen pareltjes en prachtige landschappen: de Antwerpse Zuidrand ontdek je al fietsend!

De nieuwe fietskaart Zuidrand bundelt vijf fietslussen die dwars door de Zuidrand lopen. Elke lus zet een ander aspect in de kijker: van de forten en kastelen over beekvalleien tot prachtige landschappen, er is voor ieder wat wils. Je kan de lussen naar hartenlust combineren om langere afstanden te fietsen.

Om de inwoners van de Zuidrand de kans te geven om hun omgeving met de fiets te ontdekken tijdens de coronacrisis, werd de fietskaart digitaal gelanceerd. Via www.dezuidrand.be kan je de overzichtskaart downloaden en kan je ook de pdf’s van de vijf verschillende fietslussen apart downloaden. Zij geven je nog meer lokale tips: stap even van je fiets om een hapje en drankje te nuttigen bij één van onze horeca adresjes, streekproducten te kopen of een hoeve-ijsje te proeven.

Van zodra de coronamaatregelen versoepelen, kan je de kaart gratis verkrijgen bij de Zuidrandgemeenten en een aantal horecazaken.

De fietskaart is een realisatie van provincie Antwerpen en Streekvereniging Zuidrand en werd ontwikkeld binnen het open ruimte project, in samenwerking met de leden van de werkgroep wandelen en fietsen.

Gepubliceerd op  di 19 mei 2020