Gemeente Gemeente Hove

19 juni: samen plandelen tegen zwerfvuil

Ga op 19 juni mee plandelen en zorg mee voor een proper Hove.

Plandelen is volgens Mooimakers de hype van het jaar. Meer dan 50 procent van de Vlamingen zou zich er, al dan niet bewust, al aan gewaagd hebben. Plandelen is een samentrekking van ‘wandelen’ en ‘plocka’, wat Zweeds is voor ‘verzamelen’. Plandelen verwijst dus naar het opruimen en verzamelen van zwerfafval tijdens de wandeling. Ondertussen zijn er al heel wat mensen hun eigen Mooimakers grijpstok komen afhalen. We zijn alvast benieuwd naar jullie opruimavonturen.

Ons lokaal bestuur wil dit jaar sterk inzetten op de netheid van de volledige gemeente. Laten we op zaterdag 19 juni officieel van start gaan om ons dorp helemaal vrij te krijgen van zwerfafval, startend bij de voordeur. We organiseren daarom ‘plandelingen’ overal in de gemeente, op door jullie uitgekozen locaties.

Schrijf je alleen, met vrienden, als gezin of als straat in vóór maandag 14 juni via milieu@hove.be of 03 460 33 47. Vermeld duidelijk op welke plek je zal opruimen. Gelieve ook aan te geven of je in het bezit bent van je eigen grijpstok of dat je er graag één (zolang de voorraad strekt) wil lenen.

Gepubliceerd op  wo 12 mei 2021