Gemeente Gemeente Hove

Feestelijke projectenavond ontwikkelingssamenwerking

Op donderdag 25 januari nodigt AROS iedereen uit op de jaarlijkse projectenavond. Tijdens dit moment stellen een aantal Zuidprojecten zich voor en zetten ze samen het nieuwe jaar feestelijk in.

Deze activiteit gaat door in De Markgraaf en is volledig gratis. Omwille van praktische redenen wordt wel gevraagd om je aanwezigheid te bevestigen via e-mail: ontwikkelingssamenwerking@hove.be of tel. 03 460 33 26.

 

Subsidies ontwikkelingsprojecten

Personen of verenigingen uit Hove die betrokken zijn bij een ontwikkelingsproject kunnen hiervoor bij de gemeente een subsidieaanvraag indienen. Belangrijke voorwaarden voor projectsubsidie in het Zuiden zijn: het project ligt in een ontwikkelingsland (zie lijst DAC-landen), het project wordt met en door de doelgroep en de plaatselijke bevolking opgezet en is gericht op de overname door de plaatselijke bevolking en het project wordt op een duurzame wijze georganiseerd. Als je denkt dat jouw project aan deze voorwaarden voldoet, kan je hiervoor een subsidieaanvraag indienen. Het volledig ingevulde aanvraagdossier breng je vóór 15 februari binnen bij de gemeente. Het subsidiereglement en het aanvraagformulier voor een gesubsidieerd project Zuidwerking vind je hier terug. Met vragen hierover kan je terecht bij Els Lauwers (ontwikkelingssamenwerking@hove.be of 03 460 33 26).

Gepubliceerd op  ma 18 dec 2017