Gemeente Gemeente Hove

In Da Capo in oktober: The Bonnie Blues en ‘Wattman’

De opbrengst van het concert van The Bonnie Blues en de voorstelling ‘Wattman’ gaat naar ‘Hove toont z’n hart’ ten voordele van Hoveberg, Ritmica, De Vuurtoren, Samana en Rode kruis afdeling Hove-Lint.

Tickets aan 10 euro in voorverkoop bij de dienst Vrije Tijd, in de bib en het dienstencentrum en online via https://hove.recreatex.be en 12 euro aan de kassa (indien nog beschikbaar).

donderdag 6 oktober: The Bonnie Blues

20.15 uur

Da Capo, Lintsesteenweg 1A

10/12 euro

The Bonnie Blues is een akoestisch trio dat klinkt zoals het interbellum in een café-chantant in de Seefhoek of een vaudeville-act uit een komische zwart-witfilm. De Andrew Sisters of de Mills Brothers, maar dan vol (on)bedoelde slapstick. Laura Vanden Heede, Juno Kerstens en Nele Paelinck zingen alle drie en begeleiden zichzelf op gitaar, contrabas en viool. Ze brengen bekende en onbekende liedjes in de stijl van de jaren 20 tot 50, van slowfox en dansbare klassiekers tot puur cabaret.

zondag 9 oktober: Streven: ‘Wattman’

14 uur

Da Capo, Lintsesteenweg 1A

10/12 euro

Een wattman draagt een grote verantwoordelijkheid. Ook moet hij sociaal zijn, met psychologisch inzicht. Hij moet gevoel voor humor hebben en ook verdriet kunnen inschatten. Maar denkt een reiziger ook wel eens aan de gemoedstoestand van de wattman?

Beseft een reiziger wel dat een wattman ook gedachten heeft? Als er dan tijdens een bepaalde rit een merkwaardige gebeurtenis op zijn traject komt, zal dat zijn verdere leven bepalen. Een ingrijpende belevenis: het bombardement op het Sint-Amadeusgesticht in Mortsel, op 10 mei 1940. Een bewogen rit die sporen nalaat…

Programma november-december

  •  zondag 13 november: Jelle Cleymans: ‘Roubaix’
  • donderdag 8 december: Koen Dewulf: ‘Ecocriet 2.0’
Gepubliceerd op  do 15 sep 2022