Gemeente Gemeente Hove

8 december: Koen De Wulf: ‘Ecocriet 2.0’

20.15 uur

Da Capo, Lintsesteenweg 1A

10/12 euro

In 2014 kaartte Koen De Wulf reeds de dunne grens aan tussen ecologisch willen leven en tegelijk van de deugden in ons maatschappelijk Westers systeem te genieten. Om een voorbeeld te geven: fietsen is beter voor het milieu, maar een auto is gemakkelijker om je boodschappen te doen… Soms zijn we hypocrieter dan we denken. En dat resulteerde in zelfspot en een nieuw woord: ‘ecocriet’. De klimaatproblematiek en bijhorende hypocrisie is enkel nog maar toegenomen. Dat deed Koen beslissen om met ‘Ecocriet 2.0’ langs de zalen te trekken.

In 2014 hoopte Koen De Wulf er stilletjes op dat we tegen 2022 zouden gestaan hebben waar we moesten staan opdat de wereld niet naar de vaantjes zou gaan. Helaas! Enerzijds moeten we 's avonds alles opladen (auto, fiets, laptop,…), anderzijds moeten we geld bijkrijgen om die elektriciteit te betalen. We willen de wereld niet om zeep, maar de drang om met het vliegtuig op reis te gaan en zo goedkoop mogelijk te vliegen, is nog nooit zo groot geweest. Een klimaattop waar er 400 privéjets aanwezig zijn, kan het ‘ecocrieter’?

Koen stookt acht jaar later nog steeds met houtpellets en rijdt ondertussen met zijn “laatsten diesel”. De bakfiets werd onder lichte dwang van zijn huisgenoten voorzien van een batterij en motor. En hoe zou het nog met zijn kippen zijn? Klimaatmarsen en spijbelende jongeren, al dan niet gesubsidieerde zonnepanelen, digitale meters, waanzinnige energieprijzen. Mochten kerncentrales effectief alles tot in de kern kunnen veranderen, ze zouden van Koen mogen blijven.

Tickets aan 10 euro in voorverkoop bij de dienst Vrije Tijd, in de bib en het dienstencentrum en online via onderstaande website en 12 euro aan de kassa (indien nog beschikbaar).

https://hove.recreatex.be 

Gepubliceerd op  di 18 okt 2022