Gemeente Gemeente Hove

Sportkampen en speelpleinwerking zomer

Hieronder de planning van de sportkampen en de speelpleinwerking die deze zomer op het programma staan. Inschrijven kan vanaf maandag 16 april. DE SPORTKAMPEN VAN DE ZOMERVAKANTIE ZIJN VOLZET!

Week 1 (2 tot 6 juli), 2 (9 tot 13 juli) en 3 (16 tot 20 juli): speelpleinwerking, week 4 (23 tot 27 juli): sport- en spelkamp en omnisportkamp, week 5 (30 juli tot 3 augustus), 6 (6 tot 10 augustus) en 7 (13 tot 17 augustus): speelplein (geen speelpleinwerking op feestdag 15 augustus), week 8 (20 tot 24 augustus): sport- en spelkamp en omnisportkamp, week 9 (27 tot 31 augustus): sportief speelplein. DE SPORTKAMPEN VAN DE ZOMERVAKANTIE ZIJN VOLZET!

 

Omnisportkamp

Kinderen geboren in het jaar 2009 tot 2006 maken onder begeleiding van gediplomeerde en ervaren sportmonitors op een speelse manier kennis met verschillende sporten. Er worden een tiental sporten aangeboden. De nadruk ligt niet op het aanleren van allerlei technische vaardigheden, maar wel op het ontdekken van een sport door middel van eenvoudige oefeningen en wedstrijdsituaties die een gegarandeerde succeservaring met zich meebrengen. Het moet vooral leuk en uitdagend zijn. Enkele sporten die zeker aan bod zullen komen: hockey, voetbal, contact- en verdedigingsvormen, minitennis, badminton, basketbal, handbal en tsjoekbal. Er wordt ook een daguitstap voorzien waar de deelnemers niet-alledaagse sporten en bewegingsactiviteiten (muurklimmen, touwenparcours, kajak,…) voorgeschoteld krijgen.

 

Sport- en spelkamp

Dit sportkamp is er voor kinderen die geboren zijn in het jaar 2013 tot 2010. Gedurende vijf dagen wordt een combinatie van sport, spel en crea-activiteiten aangeboden. Het accent ligt er vooral op al spelend leren bewegen. Er worden verschillende bewegingsactiviteiten aangeboden waarbij kinderen intensief bewegen en zich bewust worden van hun eigen lichaam. Met een brede basis van motorische vaardigheden leren kinderen op latere leeftijd gemakkelijker sporten aan en ook in het dagelijkse leven komt dit van pas. Daarnaast zijn er ook enkele crea- en knutselmomenten voorzien. Afwisseling is bij deze leeftijdsgroep immers belangrijk.

 

Nieuw: sportief speelplein

De sport- en de jeugddienst slaan de handen in elkaar voor de sportieve speelpleinweek. Dit is een combinatie van een sportkamp en speelpleinwerking. Deelnemers krijgen een mix van typische speelpleinactiviteiten, afgewisseld met sportsessies. Voor ieder wat wils! Het sportief speelplein is er voor kinderen geboren in het jaar 2012 tot 2004.

 

Speelpleinwerking Sjiraf

Vakantie betekent speeltijd! De animators staan elke dag klaar met een gevarieerd programma: een bosspel, één tegen allen, estafette, sporten,… Je kan een spel of activiteit zo gek niet bedenken of ze spelen het. Daarnaast is er volop ruimte en tijd om vrij te spelen. Alle kinderen van 6 tot en met 14 jaar zijn welkom op het speelplein. Ze verzamelen in de grote zaal van het Sportpark. Doorheen de dag wordt er gebruikgemaakt van de lokalen onder het terras van de sporthal. Een dag op het speelplein kost 5 EUR. Voor een tienbeurtenkaart betaal je 40 EUR. Na-opvang (van 17 tot 18 uur) kost 1 EUR. Wanneer je inschrijft tot één week vóór aanvang van het speelplein (tot 22 juni), betaal je voor een speelpleindag 4 EUR. Het speelplein is open van 2 juli tot en met 20 juli, van 30 juli tot en met 17 augustus en van 27 tot en met 31 augustus. Op 15 augustus is het speelplein gesloten. De werking start ’s morgens om 9 uur en loopt tot 16 uur. Kinderen zijn welkom vanaf 8 uur en kunnen opgehaald worden tussen 16 en 17 uur. De jeugddienst is volop bezig met het uitzoeken van onvergetelijke daguitstappen. De uitstappen worden zo snel als mogelijk bekendgemaakt. Belangrijk: inschrijven voor uitstappen is verplicht!

 

Start en einde

De deuren van de sportkampen en de speelpleinwerking worden elke ochtend om 9 uur geopend en om 16 uur gesloten. Kinderen zijn welkom vanaf 8 uur en worden opgehaald tussen 16 uur en 17 uur. Tijdens de speelpleinweken is opvang tot 18 uur mogelijk.

 

Tarieven

Deelnemen aan een sportkamp kost 60 EUR voor een week. Deelnemen aan de speelpleinwerking kan voor 4 EUR per dag bij voorinschrijving tot 22 juni. Na 22 juni en de dag zelf bedraagt de kostprijs 5 EUR per dag. Een tienbeurtenkaart kost 40 EUR. Voor een uitstap betaal je 20 EUR. De deelname aan het sportief speelplein bedraagt 8 EUR per dag, inschrijven kan zowel op voorhand als de dag zelf. Na-opvang tijdens het (sportief) speelplein kost 1 EUR per dag.

 

Inschrijvingen

De inschrijvingen starten op maandag 16 april. Inwoners uit Hove krijgen vanaf dit jaar voorrang om in te schrijven voor sportkampen: Hovenaars kunnen hun kinderen inschrijven vanaf 16 april, niet-Hovenaars vanaf 23 april. Dit geldt niet voor de speelpleinwerking. Voor de sportkampen is het noodzakelijk om op voorhand in te schrijven, voor de speelpleinwerking is het mogelijk om per dag vrij deel te nemen. Voor uitstappen met de speelpleinwerking moet wel op voorhand worden ingeschreven. Alle inschrijvingen en betalingen voor activiteiten van de vrijetijdsdienst verlopen online via https://hove.recreatex.be/ (module inschrijvingen). Wanneer je voor de eerste keer inschrijft voor een activiteit moet je een account aanmaken. Alle latere inschrijvingen gebeuren na registratie vanuit je account. Kinderen moeten als gezinsleden aan je account worden toegevoegd. Betalen gebeurt onmiddellijk via online banking. Met vragen contacteer je de sport- of de jeugddienst: sport@hove.be, 03 454 39 01 of jeugd@hove.be, 03 454 38 97.

 

 

 

Gepubliceerd op  di 24 apr 2018