Gemeente Gemeente Hove

7 juli: Hove feest!

ter gelegenheid van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap

zondag 7 juli

van 16 tot 22 uur

gemeentepark (achter het gemeentehuis)

gratis toegang, drank- en eetstanden betalend

16.30 uur

Kindervoorstelling ‘’t Is Nog Niet Te Laat’

Een voorstelling over plasticsoep en de kracht van bomen. ‘’t Is Nog Niet Te Laat’ legt op kindermaat uit wat bomen voor ons zoal betekenen, maar ook wat er misloopt in de zee. Met circus, knotsgekke clownerie en magie worden de kinderen mee op verkenning genomen. Wat loopt er verkeerd, welke problemen zijn er, maar bovenal: wat kunnen wij doen om de aarde te helpen? Daarom dus: Tis Nog Niet Te Laat! Want iedereen, groot en klein, kan een aarde-held zijn!

17.30 uur

Loco Kids Disco

DJ Starhead maakt er samen met zijn zangeres en danseressen een knalfeest van. Verwacht je aan de beste hits voor kids van vroeger en nu, gecombineerd met enkele 90’s- en 00’s-hits, ook leuk voor volwassenen. Een unieke familieshow voor alle leeftijden. Na de show vindt er een exclusieve meet & greet plaats!

19 uur

Kammeniboemski

Kammeniboemski komt uit de Antwerpse deelstaat Absurdistan en bedrijft satire zoals geen ander. Ongeschikt voor eigenaars van lange tenen, zeer geliefd bij fans van blauwe schenen. Cajon, bas, gitaar en vette ‘Antwaarpse’ liedjes(teksten)!

21 uur

Jean & Les Flamands

Achter de schermen van de muziekwereld in Vlaanderen en Nederland werkt ‘De Jean’ al jarenlang onopvallend aan de zijde van ontelbare artiesten. Zijn invloed is enorm en zonder hem had het muzikale landschap er volledig anders uitgezien. In zijn strijd tegen alle goedkope en bodemloze fletse popliedjes ging de Messias van het Nederlandstalige lied op zoek naar een oerdegelijke boysband om zijn boodschap uit te dragen. Muziek moet eerlijk zijn en moet recht uit het hart komen. Na een lange zoektocht vond hij vijf apostelen die perfect voldoen aan het profiel. De vijf jongens werden in afzondering geplaatst en ondergingen een drastische hersenspoeling. Zo ontstond ‘Jean & Les Flamands’. Jean & Les Flamands brengt het verhaal van de legendarische Jean, gekoppeld aan een zeer sterke muzikale set bestaande uit oerdegelijke Vlaamse en Nederlandse songs die in het collectief geheugen gegrift staan. Hun missie: “leer het volk terug hun eigen mooie liedjes zingen”.

Gepubliceerd op  za 01 jun 2024