Gemeente Gemeente Hove

Sportkampen en speelpleinwerking 2019

De planning van de sportkampen en de speelpleinwerking in 2019.

Krokusvakantie: 4 tot 8 maart: sport- en spelkamp (°2011 tot °2014), Paasvakantie: week 1 (8 tot 12 april): speelpleinwerking, week 2 (15 tot 19 april): sport- en spelkamp en omnisportkamp (°2007 tot °2012), zomervakantie: week 1 (1 tot 5 juli): speelpleinwerking, week 2 (8 tot 12 juli): speelpleinwerking, week 3 (15 tot 19 juli): speelpleinwerking, week 4 (22 tot 26 juli): sport- en spelkamp en omnisportkamp (°2007 tot °2014), week 5 (29 juli tot 2 augustus): speelpleinwerking, week 6 (5 tot 9 augustus): speelpleinwerking en sportkamp eerste graad middelbaar, week 7 (12 tot 16 augustus): speelpleinwerking (gesloten op 15 augustus), week 8 (19 tot 23 augustus): sport- en spelkamp en omnisportkamp (°2007 tot °2014), week 9 (26 tot 30 augustus): sportief speelplein.

 

Omnisportkamp

Kinderen geboren in het jaar 2007 tot en met 2010 maken onder begeleiding van gediplomeerde en ervaren sportmonitors kennis met verschillende sporten. Er worden gedurende deze week een twaalftal sporten aangeboden. De nadruk ligt niet op het aanleren van allerlei technische vaardigheden, maar wel op het ontdekken van een sport door middel van eenvoudige oefeningen en wedstrijdsituaties die een gegarandeerde succeservaring met zich meebrengen. Het moet vooral leuk en uitdagend zijn. Enkele sporten die zeker aan bod zullen komen: hockey, voetbal, atletiek, zwemmen, minitennis, badminton, basketbal, handbal en tsjoekbal. Er wordt ook een daguitstap voorzien waar de deelnemers niet-alledaagse sporten en bewegingsactiviteiten voorgeschoteld krijgen zoals muurklimmen, touwenparcours en kajakken.

 

Sport- en spelkamp

Dit sportkamp is er voor kinderen die geboren zijn in het jaar 2011 tot en met 2014. Gedurende vijf dagen wordt een combinatie van sport, spel en crea-activiteiten aangeboden. Het accent ligt vooral op spelend leren bewegen. Er worden verschillende bewegingsactiviteiten aangeboden waarbij kinderen intensief bewegen en zich bewust worden van hun eigen lichaam. Met een brede basis van motorische vaardigheden leren kinderen op latere leeftijd gemakkelijker sporten aan en ook in het dagelijkse leven komt dit van pas. Hiernaast zijn er ook enkele crea- en knutselmomenten voorzien. Afwisseling is bij deze leeftijdsgroep belangrijk. Op het einde van de week is er ook een daguitstap.

 

Nieuw: sportkamp eerste graad middelbaar

Op vraag van ouders en kinderen die in principe te oud geworden zijn om deel te nemen aan de omnisportkampen wordt er voor de eerste keer een sportkamp georganiseerd voor kinderen die net het eerste of tweede middelbaar achter de rug hebben. Onder begeleiding van een zeer ervaren lesgever worden er allerlei sporten verder aangeleerd. Er worden ook extra (halve) daguitstappen ingepland. In de mate van het mogelijke wordt gevraagd dat iedereen met de fiets komt. 20 beschikbare plaatsen.

 

Sportief speelplein

De sport- en jeugddienst slaan de handen opnieuw in elkaar voor de sportieve speelpleinweek. Dit is een combinatie van een sportkamp en speelplein. Deelnemers krijgen een mix van typische speelpleinactiviteiten, afgewisseld met sportsessies. Voor elk wat wils! Het sportief speelplein is er voor kinderen tussen 6 en 14 jaar.

 

Speelpleinwerking

Alle kinderen van 6 tot en met 14 jaar zijn welkom op de speelpleinwerking, want vakantie betekent speeltijd! De animators staan elke dag klaar met een gevarieerd programma: spelletjes, knutselen, quizzen, behendigheid, sport,… Daarnaast is er volop tijd en ruimte voor kinderen om zelf te bepalen wat ze willen.

 

Praktische info

Inschrijven voor kampen en speelpleinwerkingen in de krokus- en paasvakantie kan vanaf maandag 14 januari, voor kampen en speelpleinwerkingen in de zomervakantie vanaf dinsdag 23 april. Inwoners uit Hove hebben voorrang om in te schrijven voor sportkampen. Hovenaars kunnen hun kinderen vanaf 14 januari (voor krokus- en paasvakantie) en vanaf 23 april (voor de zomerweken) inschrijven. Niet-Hovenaars kunnen vanaf 21 januari en 29 april inschrijven. Dit geldt niet voor de speelpleinwerking. Alle inschrijvingen en betalingen voor activiteiten van de vrijetijdsdienst verlopen online via https://hove.recreatex.be (module inschrijvingen). Kinderen moeten aan je account toegevoegd worden als gezinsleden. Betalen gebeurt onmiddellijk via online banking. Opgelet: voor de sportkampen is het noodzakelijk om op voorhand in te schrijven. Voor de speelpleinwerking is het mogelijk om per dag vrij deel te nemen. Voor uitstappen met de speelpleinwerking moet op voorhand worden ingeschreven. De deuren van de sportkampen en de speelpleinwerking worden om 9 uur geopend en om 16 uur gesloten. Kinderen zijn welkom vanaf 8 uur en worden opgehaald tussen 16 en 17 uur. Tijdens de speelpleinweken is opvang tot 18 uur mogelijk. Deelnemen aan het sportkamp kost 60 EUR voor een week. Deelnemen aan de speelpleinwerking kan voor 4 EUR per dag bij voorinschrijving tot 31 maart (Pasen) en 23 juni (zomerweken). Na deze datum en de dag zelf bedraagt de kostprijs 5 EUR per dag. Een tienbeurtenkaart kost 40 EUR. Voor een uitstap betaal je 20 EUR. De deelname aan het sportief speelplein bedraagt 8 EUR per dag, inschrijven kan zowel op voorhand als de dag zelf. Naopvang: 1 EUR voor de opvang tot 18 uur tijdens het (sportief) speelplein. Contactgegevens dienst Vrije Tijd: sport@hove.be, jeugd@hove.be, 03 454 39 01.

Gepubliceerd op  di 18 dec 2018