Gemeente Gemeente Hove

Verdienstelijke burgers en sportkampioenen 2018

Op vrijdag 14 december werden de verdienstelijke burgers en sportkampioenen van 2018 gehuldigd. Een overzicht van de laureaten.

Individueel

Tina Huybrechts is al veertig jaar actief bij Naboram, een zelfhulpgroep voor vrouwen met borstkanker. Eddy Beyens werd gehuldigd voor zijn totale inzet voor de gemeente. Hij werkte beroepsmatig als ambtenaar bij de gemeente en doorliep er alle functies. Verder is hij betrokken bij Heemkundige Kring De Markgraaf, de KNSB en deHOVEnaar. Vroeger was hij ook actief bij de Hovese Vitesseclub. Het Rode Kruis zorgt al veertig jaar voor bloedinzamelingen. Yvonne Lemmens werd hiervoor gehuldigd, net als de bloedgevers die tien (Els Pauwels, Wim Tillon, Katleen De Kinder, Tina Beckers, Luc Gys, Joke Braet, Stan Van Doren en Wouter Voorspoels), vijfentwintig (Godelieve Verstringe, Bram Derkinderen, Tonnie Voorspoels, An Michiels, Linde Van Oosterwijck en Martina Buys), vijftig (Jeroen Sel en Mark Lenz) en honderd (Ludo Verstraeten en Willy Van Lissum) bloedgiftes op hun naam hebben staan. Muzikant Jack Ooms en kunstenaar Jef Sterckx ontvingen de prijs voor cultuurverdienste.

 

Jubilerende verenigingen

40 jaar Werkgroep Vredewijk.

 

Sportkampioenen

G-sport: Chantal Van Meirhaeghe is de assistente van rolstoeldanseres Okina Severens. Ze werden Belgisch kampioen rolstoeldansen in klasse 1. Jeugdtrofee: Thibault Denollet als 17-jarige bij hockeyclub Schaarbeek. Sportvrouw: Chris Rydl, Europees kampioen waterski formule 3. Sportman: Naom Patel werd met zijn vierkoppig team vijfde op het wereldkampioenschap acrogymnastiek. Sportploeg: Zaalvoetbalclub Hove speelde kampioen en promoveerde naar de hoogste klasse van het zaalvoetbal. Vermeldingen: Tafeltennisclub Hove, ZVC ’t Nief Hoekske, Johan Haaren en Wim Duré.

Gepubliceerd op  di 15 jan 2019