Gemeente Gemeente Hove

Intergemeentelijk zwembad Den Bessem

Begin september opende het nieuwe intergemeentelijke zwembad Den Bessem de deuren. Heel wat sportievelingen vinden ondertussen vlot de weg naar het zwembad.

Dat kwam er door de schitterende samenwerking tussen Borsbeek, Edegem, Hove en Mortsel en werd gesubsidieerd door Sport Vlaanderen. Inwoners van deze gemeenten betalen slechts de helft van het inkomtarief.

Een instructiebad en een officieel 25 meter-bad geven voor iedereen wat wils. Dankzij de grote raampartijen heb je vanuit het zwembad een prachtig zicht op de natuur van Fort 4.

 

Integraal toegankelijk

Hoe Den Bessem zich onderscheidt van andere zwembaden uit de omgeving? Door zijn integrale toegankelijkheid. Geen trapjes, maar wel een helling en verstelbare bodem in het instructiebad en een tillift en luie trap in het wedstrijdbad zorgen ervoor dat zelfs bedlegerige mensen van het zwembad kunnen genieten.

 

Voortrekker op ecologisch vlak

Naast een open en aangenaam gebouw is dit zwembad ook een voortrekker op ecologisch vlak. De emissie wordt beperkt door te streven naar een K-peil tussen 10 en 20 en een hergebruik van water tot 70 procent. Om dan nog maar te zwijgen van de vele zonnepanelen op het dak die zorgen voor de productie van groene energie!

 

Meer dan zwemmen alleen

Heel populair zijn het sfeerzwemmen op donderdagavond en het speelzwemmen op woensdag en zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur. Dan wordt het zwembad omgetoverd in een speelparadijs: loopbrug, banden, ballen, glijbaan en een springkasteel gaan dan het water in. Kinderen tot en met 3 jaar zwemmen volledig gratis, jongeren van 4 tot en met 17 jaar betalen 2 EUR. Donderdagvoormiddag van 9 tot 10.30 uur is het zwembad voorbehouden voor revalidatie, personen met een handicap, senioren en bewegen op verwijzing. Er worden ook heel wat aqualessen aangeboden en er zijn veel zwem- en duikclubs actief in Den Bessem.

 

Als je liever op het droge blijft

Zet je dan in de mooie lounge met perfect zicht op het zwembad. Eet- en drankautomaten en gratis wifi maken het wachten aangenaam.

www.denbessem.be 

Gepubliceerd op  do 14 feb 2019