Gemeente Gemeente Hove

Heraanleg speeltuin Sportpark

Ons lokaal bestuur investeert 137.000 EUR in de aanleg van een nieuwe speeltuin in het Sportpark. De opening ervan is eind februari voorzien.

 

Aannemer Donker Groen België is bezig met de aanleg van een nieuwe speeltuin achter de sporthal. Er worden nieuwe speelzones aangelegd, bestaande heringericht en nieuwe toestellen geplaatst. Na nieuwjaar worden er straatmeubilair, banken en afvalbakken geplaatst. In de loop van de werken is de speeltuin niet toegankelijk voor het publiek. De toegang tot de cafetaria, sportvelden en het park blijft mogelijk tijdens de werken.

 

Beschrijving speelzones

In de nieuwe speeltuin zijn verschillende zones voorzien die de kinderen van verschillende leeftijden voldoende uitdaging bieden. Zo zal er een zone zijn die ruimte biedt voor avontuurlijk spel, een zone voor peuters en kleuters en een groot toestel als blikvanger. Voor de kleinere kinderen is er een peuter/kleutergedeelte (1,5 tot 6 jaar) met enkele schommels, veerwipjes, een zandtafel, verstophuisje en een huisje met een glijbaan. In de zone voor avontuurlijk spel (+5 jaar) vind je een behendigheidsparcours, speeltoren, schommels en een vierpersoonswip. In de zone +9 jaar wordt het combitoestel de absolute blikvanger van deze speeltuin. Klimmen, glijden, verstoppen en rollenspel zijn daar de centrale activiteiten. Kinderen die het spelen even moe zijn, kunnen er ook rustig rondhangen. Het geheel wordt compleet met een familieschommel om samen met andere kinderen tegelijk te schommelen.

Heb je zin om verder te blijven spelen? Tijdens de werken kan je genieten van de speelheuvel in het Frijthout. Meer info over de geplande werken bij de dienst Vrije Tijd via jeugd@hove.be of 03 454 39 01.

Gepubliceerd op  do 26 sep 2019