Gemeente Gemeente Hove

Nieuwe speeltuin gemeentepark vanaf zaterdag open

De gloednieuwe speeltuin achter het Sportpark aan de P. van Ostaijenlaan is zaterdag 30 mei voor het eerst, mits naleving van een aantal (corona)maatregelen, toegankelijk.

Door de coronamaatregelen is de speeltuin in het Sportpark op weekdagen tussen 12 en 14 uur voorbehouden voor de speelpleinwerking en sportkampen. Deze maatregel is nodig opdat de 'bubbels' niet in aanraking komen met externe kinderen.

In de nieuwe speeltuin zijn zones voorzien die de kinderen van verschillende leeftijden voldoende uitdaging bieden. Zo is er een zone die ruimte biedt voor avontuurlijk spel, een zone voor peuters en kleuters en een groot toestel als blikvanger. Voor de kleinere kinderen is er een peuter/kleutergedeelte met enkele schommels, veerwipjes, een zandtafel, verstophuisje en een huisje met een glijbaan. In de zone voor avontuurlijk spel vind je een behendigheidsparcours, speeltoren, schommels en een vierpersoonswip. Tot slot is een combitoestel de absolute blikvanger van deze speeltuin. Klimmen, glijden, verstoppen en rollenspel zijn daar de centrale activiteiten. Kinderen die het spelen even moe zijn, kunnen er ook rustig rondhangen. Het geheel is compleet met een familieschommel om samen met andere kinderen tegelijk te schommelen.

Het AGB Sport en Ontspanning Hove investeerde 137.000 EUR in de aanleg ervan. De omgevingsaanleg (banken, vuilbakken, fietsenstalling) wordt de komende weken uitgevoerd. Ook wordt nog bekeken waar er in het najaar nog aanplantingen moeten gebeuren voor extra schaduw.

Maatregelen COVID-19

Er mogen maximum 20 kinderen tegelijkertijd spelen. Bij drukte kom je beter op een rustiger moment terug. De speelzone is open voor kinderen tot en met 12 jaar die worden begeleid door minstens één meerderjarig persoon. Begeleiders houden minstens 1,5 meter afstand van elkaar. Lukt dat niet? Draag dan een mondmasker (12+). Was je handen thuis grondig met water en zeep na het spelen en voordat je iets eet of drinkt.

Andere speeltuinen

Ook op de speelheuvel in het Frijthout en in de kleine speeltuintjes in de wijken kan je (aan dezelfde voorwaarden) terug terecht.

Gepubliceerd op  do 28 mei 2020