Gemeente Gemeente Hove

Lees je mee met de KJV? (4-16 jaar)

Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen is de grootste en jongste boekenjury van Vlaanderen. Elk jaar lezen en bekronen duizenden juryleden tussen 4 en 16 jaar hun favoriete jeugdboeken. Ook de bibliotheken van het Bibkwintet (Boechout, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel) lezen mee met de KJV!

Als jurylid lees je tussen september en april acht boeken. Op het einde van het jaar maak je een top 8 op en worden alle stemmen geteld. De winnaars maken we bekend op een fantastisch boekenfeestje.

Leesgroep of internetjury?

Leesgroep: Bibkwintet heeft leesgroepen voor alle leeftijden. Je komt enkele keren per jaar samen met je groepje om de boeken te bespreken en er creatief mee aan de slag te gaan. Inschrijven doe je vóór half september. Internetjury: je leest op je eigen tempo en bepaalt zo mee wie de winnaar wordt. Je stemt zelf op www.kjv.be. De boeken kan je lenen in een van de Bibkwintet-bibliotheken. Inschrijven voor de begeleide leesgroepen doe je via een googleformulier: https://bit.ly/2Wq4fqF. Voor het internetlezen hoef je niet in te schrijven.

Anders Lezen?

Neem je graag deel aan de KJV, maar kan je niet gemakkelijk een boek lezen omdat je bijvoorbeeld dyslexie hebt of slechtziend bent? Lees dan de boeken met je oren met een Daisyspeler of de Anderslezen-app.

Gepubliceerd op  di 25 aug 2020