Gemeente Gemeente Hove

Behaag Natuurlijk: kies voor streekeigen planten in je tuin

Kan jouw tuin wel wat opfrissing gebruiken? Ben je op zoek naar nieuwe planten? Ga dan voor streekeigen planten en bekijk het aanbod van Behaag Natuurlijk.

Via deze actie van Natuurpunt, de Milieuraad en het lokaal bestuur kan je hagen, klimplanten, knotwilgen, fruitbomen en bijenhotels aankopen. Inwoners van Hove kunnen pakketten bestellen tot 31 oktober en ze op 28 november tussen 13 en 15 uur afhalen aan de gemeentelijke werf in de Fazantenlaan. Je kan enkel bestellen via www.behaag-antwerpen.be/. Daar vind je ook meer info over de prijs en de samenstelling van de pakketten.

Hagen en klimplanten

Dertien verschillende hagenpakketten worden aangeboden. Met onder andere volgende hagen kies je voor een groene schutting: taxus, haagbeuk, bloemen- en bessenhaag, vogelbosje,… Nieuw dit jaar in het aanbod is de ligusterhaag. Deze kan een prima alternatief zijn voor de geplaagde buxushaag. Hagen omheinen je tuin maar bieden nog doorgang voor egels, kikkers en padden. Bovendien zijn deze inheemse hagen aangepast aan het klimaat. Klimplanten zoals wilde kamperfoelie, hop of bosrank zijn helemaal hip en verfraaien je schutting.

Bomen

Een mooie knotwilg verkrijg je door het aanplanten van een poot. Je kan hoogte en kruingrootte zelf bepalen door de snoei. Verse pruimen, appels, kersen of peren in je tuin? Bestel een fruitboom en misschien snoep jij volgend jaar wel van al dit zelf geoogste lekkers!

Bijenhotels

Wilde bijen hebben het moeilijk. Ze zijn nochtans broodnodig. Ze zorgen voor de bestuiving van bloemen, fruitbomen en gewassen. Bovendien steken ze niet. Geef deze nuttige diertjes een fijn onderkomen in je tuin. Bewaar het hotelletje enkele maanden en hang het de komende lente op een zonnige plaats in je tuin. Van maart tot oktober spelen zich daar boeiende taferelen af. De hotelletjes worden gemaakt door Den Atelier in Niel, een arbeidszorgcentrum voor mensen met een arbeidsbeperking.

Gepubliceerd op  di 15 sep 2020