Gemeente Gemeente Hove

Ondergrondse huisvuilcontainer te gebruiken met eID

Je hebt hem zeker al eens zien staan op de parking van Hove Sport, de ondergrondse huisvuilcontainer van IGEAN. Misschien heb je ’m ook al eens gebruikt? We maken het nóg gemakkelijker om de container te gebruiken!

Al sinds het voorjaar van 2018 biedt onze gemeente de extra service van een ondergrondse huisvuilcontainer op de parking van Hove Sport aan de Lintsesteenweg. Op die manier kan je sneller van jouw extra huisvuil af, zonder te moeten wachten op de vaste ophaaldag.

We merkten dat het gebruik ervan niet altijd even vlot ging. Om elke inwoner van Hove meteen toegang te geven tot de container wordt er eind oktober een ander type lezer geïnstalleerd. Je kan met behulp van je elektronische identiteitskaart ‘aanmelden’ en huisvuil weggooien. Er is dus geen speciale toegangskaart meer nodig. We willen enkele duidelijke spelregels meegeven om het gebruik van de container vlot te laten verlopen.

Voor wie?

Alleen inwoners van Hove kunnen gebruikmaken van de ondergrondse huisvuilcontainer.

Wat?

Je kan enkel huisvuil weggooien in de container. Ander afval zoals PMD, GFT, papier of glas is niet toegelaten.

Waar?

De container staat op de parking van voetbalclub Hove Sport aan de Lintsesteenweg. Huisvuil mag enkel in de container gegooid worden. Huisvuil of ander afval plaatsen langs of in de buurt van de container mag niet. Dit is niet alleen zeer onaangenaam voor de buren en voorbijgangers, maar het is bovendien strafbaar want dit wordt beschouwd als sluikstorten!

Wanneer?

Je kan elke dag afval inwerpen tussen 7 uur ’s morgens en 21 uur ’s avonds. Om de buren de nodige nachtrust te bieden, mag je buiten deze uren geen afval aanbrengen.

Hoe?

Je brengt het huisvuil mee in zakjes naar keuze van maximum 60 liter. Breng je elektronische identiteitskaart in de kaartlezer in. Zo controleert de software in de container of jouw saldo nog voldoende hoog is om afval in te werpen. Per inworp wordt een vast bedrag van 2 euro afgetrokken van jouw voorschot. Heb je jouw zakje of meer zakjes (let wel, in totaal maximum 60 liter) ingeworpen, sluit dan het luik opnieuw. IGEAN zorgt voor de rest! Geeft de container toch een foutmelding, verwittig dan IGEAN via de gratis infolijn 0800 146 46.

Gepubliceerd op  wo 21 okt 2020