Gemeente Gemeente Hove

Laat je meeslepen door de passie voor muziek van Marc Erkens

Marc Erkens brengt virtuoos pianospel en verhalen over muziek.

Denk je dat er een hemelsbreed verschil is tussen de klassieke muziek van eeuwen geleden en de zogenaamde lichte muziek van nu? Dan heb je het mis. Eigenlijk zijn alleen de kleertjes anders. Als je de muziek uitpakt, merk je dat ze bijna geen sikkepit veranderd is. Muzikanten maken nog steeds muziek met dezelfde bouwstenen als vroeger en eigenlijk zeggen ze er ook nog altijd dezelfde dingen mee, of het nu een symfonie, filmmuziek of de laatste hit van, pakweg, Ed Sheeran is.

Marc Erkens, bekend van ‘Culture Club’ (Canvas) of als commentator tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano, zal je 90 minuten verbazen met virtuoos pianospel. Maar vooral ook met enthousiaste verhalen over muziek.

Muziek zit bij Marc in het hoofd, het hart en de vingers. Eén mens, één piano. Meer is er niet nodig om je mee te nemen 'achter’ de muziek. Hoe gaan we met muziek om? Waarom vinden we sommige muziek geweldig en zegt andere muziek ons helemaal niets? Hoe zit muziek precies in elkaar? Bestaat er slechte muziek? Op deze en andere vragen krijg je vermakelijke, beklijvende, leerrijke en in elk geval rake antwoorden van deze rasverteller-pianist.

Op donderdag 12 oktober om 20.15 uur in zaal Da Capo. Toegang: 7 EUR (in voorverkoop bij de cultuurdienst of in de bib) / 10 EUR (aan de kassa). Meer info bij de cultuurdienst (cultuur@hove.be, 03 460 33 12) of in de bib.

Gepubliceerd op  wo 13 sep 2017