Gemeente Gemeente Hove

Oktober, maand van de strijd tegen borstkanker

Borstkanker is een ernstige ziekte. Als het je treft, zet het je hele leven overhoop. Tijdens de maand oktober willen de gemeentebesturen van Hove en Lint samen extra aandacht besteden aan vrouwen die de diagnose van borstkanker gekregen hebben.

Filmavond ‘The Bucket List’

Een film over een automecanicien en een miljardair die allebei ongeneeslijk ziek zijn en elkaar leren kennen in hun ziekenhuiskamer. Een prachtige verfilming van twee mensen die op een mooie manier met hun ziekte omgaan. Met in de hoofdrollen Morgan Freeman en Jack Nicholson. Op donderdag 10 oktober om 19.30 uur in OC De Witte Merel, Liersesteenweg 25 in Lint. Tickets via OC De Witte Merel aan 4 EUR.

 

Verwenavond voor kankerpatiënten

Ziek zijn veroorzaakt veel persoonlijk leed, met ziekenhuisopnames en vervelende behandelingen. Om dit alles te kunnen blijven dragen is zelfzorg zeer belangrijk. Daarom organiseren we een verwenavond met aandacht voor het kapsel, het gelaat, manicure, ontspanning en relaxatie op donderdag 17 oktober van 19 tot 22 uur in Dienstencentrum Ten Hove, R. Verbeecklaan 3. Deelnameprijs: 5 EUR, koffie inbegrepen. Inschrijven via dienstencentrum@ocmwhove.be of 03 454 08 37. Geef bij het inschrijven zeker aan in welke sessies je geïnteresseerd bent. Een behandeling duurt dertig minuten.

 

Workshop zorgmassage

De zorgmassage is geschikt voor mantelzorgers, in het bijzonder mantelzorgers van kankerpatiënten. Tijdens de workshop leer je een zachte massage te geven op de kledij. Het hoofd, de schouders en de rug worden gemasseerd. Er is een handleiding en een instructiefilm om daarna thuis zelf aan de slag te gaan. Deze zorgmassage wordt uitgevoerd op een gewone stoel. Je hoeft enkel een kussen mee te brengen. Op donderdag 24 oktober van 19 tot 21 uur in Dienstencentrum De Schakel, Oudstrijdersplein 1 in Lint. Kostprijs: 15 EUR. Inschrijven via dienstencentrum@ocmwhove.be of 03 454 08 37.

 

Tentoonstelling ‘Sterke vrouwen in beeld’

Gedurende de maand oktober stelt de Gemeentelijke Kunstacademie van Hove werken tentoon met als thema (borst)kanker en dit afwisselend in Dienstencentrum De Schakel (van 1 tot en met 11 oktober) en Dienstencentrum Ten Hove (van 24 tot en met 30 oktober). Vrije toegang voor iedereen!

Gepubliceerd op  ma 16 sep 2019