Gemeente Gemeente Hove

Onderhoud hagen en bestrijding onkruid

Snoei overhangende takken en hagen om voet- en fietspaden vrij te houden.

Vrije voet- en fietspaden verbeteren de verkeersveiligheid. Snoei daarom overhangende takken en hagen en maak voet- en fietspaden bladvrij. Dit is ook noodzakelijk om de voet- en fietspaden en/of de verkeerstekens en de openbare verlichting te vrijwaren van hinderlijke takken. Voor hoekpercelen geeft dit ook een betere zichtbaarheid, wat de verkeersveiligheid ten goede komt.

In sommige Hovese straten bevinden er zich in de stoep voor de woningen groenaanplantingen. Voor het onderhoud van de straatbomen en van de struiken in die groene stroken zorgt de gemeentelijke groendienst. Het proper houden en maaien van de grasstroken is echter volgens het politiereglement de verantwoordelijkheid van de bewoners zelf. Daarom een warme oproep aan alle inwoners die een grasstrook in de stoep voor hun woning hebben om deze grasstrook mee te onderhouden, zodat elke bewoner of bezoeker in de straat kan genieten van verzorgde stoepen.

Nieuwe (heester)aanplantingen moeten volgens het bouwreglement op minimum een halve meter van de straatkant staan. Zo blijven de meeste hagen mooi weg van het voetpad. De gemeenschapswacht voert hierop controles uit.

 

Onkruid

De gemeentediensten doen hun uiterste best om onkruid te verwijderen, maar sinds het verbod op chemische onkruidbestrijding is het moeilijker om dit bij te houden. De gemeentediensten zetten de onkruidborstelmachine en bosmaaiers zo veel en goed als het kan in om de gemeente onkruidvrij te maken. Bewoners moeten instaan voor het onkruidvrij houden van de zone tussen de gevel van de woning en de rijweg. Samen zorgen we voor een mooi en proper dorp!

Gepubliceerd op  vr 09 aug 2019