Gemeente Gemeente Hove

Ons dorp geeft!

Rode Kruis-Vlaanderen zorgt het hele jaar door voor veilig en voldoende bloed, plasma en bloedplaatjes. Met dank aan donoren in heel Vlaanderen. In onze gemeente is 4,21 procent van de inwoners al donor. Wauw! Wat een vrijgevige inwoners hebben wij! Blijven jullie ook dit jaar massaal bloedgeven om Rode Kruis-Vlaanderen te helpen? Want #onsdorpgeeft.

Omdat jij of je buurman het misschien ooit nodig heeft

Wist je dat er 70 procent kans is dat iemand ooit een bloedproduct nodig heeft? Dat geldt dus ook voor jou of je buurman. Op dit moment geeft maar 3 procent van alle Vlamingen bloed, plasma of bloedplaatjes. En daar wil Rode Kruis-Vlaanderen verandering in brengen. Als in 2020 4 procent van de bevolking doneert, dan zijn er meer donoren om de bloedvoorraad op peil te houden.

Hoeveel geven wij?

Het Rode Kruis roept elke stad en elk dorp op om er samen voor te zorgen dat we die extra procent halen. Vandaag telt ons dorp 4,21 procent donoren. Dat is mooi, maar het kan altijd beter. Help jij mee om van ons dorp het vrijgevigste dorp te maken? Kom dit jaar minstens één keer bloed, plasma of bloedplaatjes geven. Vraag familie of vrienden of ze mee willen doneren om zo naar één procent meer bloed, plasma en bloedplaatjes te gaan in onze gemeente. Op de website vind je een interactieve kaart waarop je kan zien hoeveel donoren er al zijn in onze gemeente. Ga je mee de uitdaging aan om daar tegen eind dit jaar één procent bij te doen?

Waar doneren?

Waar je gaat doneren is niet belangrijk voor de statistieken van je woonplaats. Rode Kruis-Vlaanderen kijkt immers naar je woonplaats en niet naar waar je je goede daad hebt gedaan. Je kan dus met een gerust hart in een buurgemeente of in één van de donorcentra van Rode Kruis-Vlaanderen gaan doneren. Kijk op www.rodekruis.be/bloed waar en wanneer je kan gaan doneren.

Datums in Hove

In de A. Rodenbachschool (Onderwijsstraat 19), telkens van 18 tot 20.30 uur op woensdagen 29 april, 15 juli en 14 oktober.

Gepubliceerd op  ma 17 feb 2020